Nipte overwinning voor SDO

0
1786

Zaterdag 26 januari trad het vlaggenschip van korfbalvereniging SDO aan tegen Hemur Enge uit Amerongen. De wedstrijd werd gespeeld in de thuishaven van de SDO’ers; sporthal De Klaampe. Bij aanvang van dit duel hadden de Westerhaarders één punt meer dan de bezoekers en stonden hiermee op een zesde plek, een plek hoger dan de Amerongers. Op het veld troffen beide ploegen elkaar ook. Deze wedstrijd eindigde in een 6-6 gelijkspel. Vooraf was dus duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn.

Om 16:25 uur floot scheidsrechter Dijkman de wedstrijd in. In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen zoekende. De prima leidende arbiter floot veelvuldig voor een vrije bal of spelhervatting. Het was SDO dat als eerst de korf wist te vinden, 1-0. Niet heel veel later wist Hemur Enge ook het kunststof mandje te vinden, 1-1. Na de vakwissel was het de thuisploeg dat opnieuw de voorsprong pakte, twee rake afstandsschoten zorgden voor een 3-1 tussenstand op het digitale scorebord. Wederom wisten de bezoekers enkele minuten later op gelijke hoogte te komen, 3-3. Met twee rake doorloopballen die snel op elkaar volgden, namen de Oranjehemden weer de leiding, 5-3. De bezoekers belegden hierop een time-out. Deze had weinig effect, SDO wist andermaal de korf twee keer te vinden, 7-3. Daarna scoorde Hemur Enge weer een keer, 7-4. Bij deze stand besloot de coach van de SDO’ers, Vincent Weghs, ook een time-out aan te vragen. Hij attendeerde zijn ploeg erop dat men nog even aan moesten zetten voor rust. Aan deze opdracht werd gehoor gegeven; de Westerhaarse formatie scoorde opnieuw twee keer, 9-4. Dit leek de ruststand te zijn, ware het niet dat een heer van Hemur Enge op een prachtige wijze nog een doelpunt wist te maken. Hierdoor gingen de ploegen rusten bij een 9-5 stand.

De opdracht voor de spelers en speelsters van SDO was duidelijk: scherp beginnen aan het tweede bedrijf en de voorsprong behouden of zelfs uitbreiden, om zo de wedstrijd binnen te halen. Mooie woorden, maar geen daden. Hemur Enge nam na de hervatting zowaar het initiatief over van de thuisploeg en scoorde vijf keer op rij. Zo gingen de bezoekers erop en erover en verdween de voorsprong van de SDO’ers als sneeuw voor de zon, 9-10. De Oranjehemden werden hierdoor wakker geschut en schakelden een tandje bij. De in het oranje spelende thuisploeg kwam hierdoor op gelijke hoogte, 10-10. In de periode daarna ging het gelijk op en was het stuivertje wisselende tussen de ploegen. Een kwartier voor tijd was het 12-12. Het beloofde een spannende slotfase te worden. Na een time-out aan SDO zijde, was het de thuisploeg dat het heft in handen nam. Door een prachtige one-hander gevolgd door een afstandsschot werd het 14-12 in het voordeel voor de Westerhaarders. Met een afgeronde strafworp wisten de bezoekers weer de aansluiting te vinden, 14-13. Daarna was het opnieuw de beurt aan de Oranjehemden, een raak afstandsschot leverde enkele minuten voor het einde een 15-13 stand op. De overwinning leek binnen voor SDO, maar Hemur Enge gaf zich niet gewonnen. Het werd 15-14 door een treffer aan de kant van de ploeg uit Amerongen. In de laatste minuut zochten de bezoekers nog naar hun spitsen om zo toch nog een punt te pakken, maar de SDO’ers stonden sterk en scherp te verdedigen. Niet veel later floot de uitstekend fluitende leidsman voor het laatst. Eindstand SDO – Hemur Enge: 15-14

Een zwaarbevochten, maar zeer terechte overwinning voor SDO. De ploeg speelde sterk en pakte hierdoor de volle buit. Toch maakte de ploeg het zichzelf moeilijk door de wedstrijd niet eerder binnen te halen. Volgende week zaterdag, 2 februari, speelt SDO wederom een thuiswedstrijd. De Oranje-formatie treft dan De Eemvogels uit Soest. Deze wedstrijd begint om 18:45 uur.