Niks bloeit in de herfst van z`n carrière

0
748

triatlon_400
WESTERHAAR – Aje Niks is een sportieve laatbloeier.

Waar hij jarenlang niet aan wedstrijdsport kon doen, omdat hij met z`n vrachtwagen kriskras door Europa reed, pleegt de 45-jarige chauffeur uit Westerhaar nu een inhaalslag. Morgen staat hij aan de start van de vierde Zandstuve Bosloop. Maar, hij doet meer. Sinds Niks meer vrije tijd kreeg, omdat hij de buitenlandse ritten inruilde voor binnenlandse, fietst, zwemt en rent hij dat het een lieve lust is. “Het is écht een verslaving geworden.”

Het hardlopen maakt onderdeel uit van zijn triatlontraining. “Volgend jaar is er een grote triatlon in Vroomshoop. Dan wil ik voor eigen publiek vlammen”, lacht hij. Toen Niks met z`n truck binnenlandse ritten ging doen, besloot hij meteen de stoute schoenen aan te trekken. “Daar had ik lang naar uitgekeken. De hardloopschoenen en skeelers gingen wel mee op buitenlandse ritten, maar het bleef een lapmiddel om de sportieve honger te stillen. Ik heb me aangesloten bij de clinic van Marti ten Kate en dat ging al snel goed. Ook vond ik de triatlon altijd boeiend.” Daardoor doet Niks behalve zijn loop- en fietstraining ook drie keer per week aan zwemmen. Puur om zijn techniek te verbeteren. “Op het onderdeel zwemmen valt nog veel te winnen.”
Eind mei wacht hem nog een andere beproeving: hij gaat met lezers van deze krant de Alpe d`Huez beklimmen. “Het lijkt me een uitdaging. Met de vrachtwagen kwam ik wekelijks langs de Alpen. Er komt een dag dat ik hier ga fietsen, dacht ik dan.”

Niks hoopt nog tot zijn vijftigste progressie te boeken. Daarvoor investeert hij veel in trainingen. “Vroeger was ik altijd op weg met de vrachtwagen. Nu ben ik weinig thuis door het vele trainen.” (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier