Nijntje en Nina in de bibliotheken van Twenterand

0
675

De educatieve televisiezender ETV.nl Overijssel en uitgeverij Mercis werken samen met enkele bibliotheken in Overijssel om lezen en voorlezen bij ouders onder de aandacht te brengen. Daarvoor wordt een speciale actie rond Nijntje georganiseerd.

Verrassing.
Bibliotheek Twenterand is één van de deelnemende bibliotheken aan de actie.
De bibliotheken van Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar ontvangen in september alle 35 peutergroepen in de bibliotheek. Ook worden daarbij de ouders uitgenodigd.
Jeugdbibliothecaris Dirry van de Grampel van de bibliotheek legt uit dat de bibliotheek via deze bezoeken aan ouders duidelijk wil maken hoe belangrijk het is om al heel vroeg te beginnen met het voorlezen aan je kind. “Het is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Kinderen leren luisteren en zich concentreren op een verhaaltje en ze horen nieuwe woorden. Daarom ontvangen we twee keer per jaar alle peuters en hun ouders. Tijdens deze bezoeken wordt er voorgelezen en mogen de peuters ook samen met hun papa of mama bij de boekjes kijken. En ze kunnen gratis lid worden van de bibliotheek”.
Omdat de bibliotheek meedoet aan de actie staat dit keer het boekje van Nijntje en Nina centraal. Aan het einde van het bezoek krijgen de peuters nog een verrassing mee” .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier