WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Mei (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Weer

Nieuws

SDO verliest nipt van Lemmer | geplaatst op maandag 22 mei 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag, 20 mei, speelde SDO in Lemmer tegen het eerste team van de gelijknamige korfbalvereniging. Bij aanvang van de wedstrijd deelden de ploegen de 2de plaats, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. De vorige ontmoeting tussen de 2 ploegen werd gewonnen door Lemmer met 7-10. Bij SDO startte Jolien Beuving in de basis, zij verving de afwezige Margreet Nijboer.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en wisten beide snel tot scoren te komen, 1-1. Daarna liep Lemmer weg bij SDO. De Westerhaarders waren zoekende. Dit leverde wel kansen op, maar er was ook veel onnodig balverlies. Lemmer profiteerde hier optimaal van. De thuisploeg was erg schotvaardig en sloeg een gat naar 8-1. Toen pas wist SDO weer eens de korf te vinden door middel van een raak afstandsschot, 8-2. De ploegen gingen niet veel later rusten bij een stand van 9-3.

Na rust ging SDO beter en verzorgder spelen. Dit leverde veel meer kansen en ook doelpunten op. Lemmer, dat eerst nog op een 11-3 voorsprong gekomen was, zag het gaatje daarna steeds kleiner worden. Halverwege de tweede helft, bij een stand van 12-6 maakte Brian Slaghuis zijn rentree na 5 maanden blessureleed. Hij verving Tobias Noppers. Niet veel later kwam ook Selima Rachedi binnen de lijnen in plaats van Jolien Beuving. SDO gaf niet op en knokte zich terug naar 12-10. Lemmer had het moeilijk, maar met een doorloopbal besliste een dame van de thuisploeg de wedstrijd, 13-10. SDO wist nog wel terug te komen tot 13-12, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Einduitslag Lemmer - SDO 13-12.

Door deze nederlaag staat SDO nu op een derde plek. Volgende week zaterdag, 27 mei, speelt SDO de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De ploeg speelt om 15:30 uur in Westerhaar tegen de kampioen, Noveas uit Steenwijk. In deze wedstrijd neemt de Westerhaarse formatie afscheid van trainer Marco Groothuis en speler Mathijs Korte. Komt allen.

Dammers Witte van Moort bekeren verder | geplaatst op maandag 22 mei 2017

1e-team-seizoen-2016-2017.jpgTraditoneel wordt in de maanden mei en juni het Nationale bekertoernooi afgewerkt. Zo ging een viertal dammers van Witte van Moort afgelopen zaterdag op bezoek in Huissen en speelde een drietal wedstrijden.
Witte van Moort moest het de eerste ronde opnemen tegen Gooi & Eemland en had een moeizame start. Jeffrey Steen verloor de partij na een misrekening. Nadat Herman Hilberink en Odin Mol remise hadden gespeeld, lag het aan Gil Salomé de stand gelijk te trekken.
Nadat zijn tegenstander de remise miste, maakte hij het gedecideerd af.

De tweede ronde was tegen de grootste concurrent CTD Arnhem. Deze ronde werd opnieuw geopend met een verliespartij. Gil Salomé overzag een meerslag en verloor daardoor uiteindelijk ook de partij. Deze keer wist niemand van Witte van Moort de stand gelijk te trekken, resulterend in een 3-5 verlies.

In de laatste ronde was Witte van Moort afhankelijk van Arnhem voor de kansen tot kwalificatie. Herman Hilberink opende de score tegen De Kroonschijf DEZ. Na in de opening al voordeel te hebben verkregen liep de tegenstander in een combinatie,

Lees meer...

Fiets-wandeltocht op Hemelvaartsdag 2017 | geplaatst op maandag 22 mei 2017

De Ned. Herv. Kerk en Geref. Kerk ‘de Bron' houden gezamenlijke activiteiten op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei. Iedereen is van harte welkom hier aan deel te nemen.
We beginnen de dag met een gezamenlijke fiets-wandeltocht.
's Morgens vroeg om half 7 starten bij de Gereformeerde Kerk ‘de Bron' aan de Wollegrasstraat in Westerhaar voor een fietstocht met een wandeling in de Engbertsdijkvenen. Daarna is er in de Ned. Herv. Kerk aan de Hoofdweg om half 10 een dienst met ds. den Braber.
6.30 uur start fietstocht met wandeling bij Gereformeerde Kerk ‘de Bron'.
8.15 uur ontbijt in de Gereformeerde kerk ‘de Bron'.
9.30 uur kerkdienst in Ned. Herv. Kerk.
Opgave voor de Fietstocht en/of ontbijt bij
Jannie Lensen-Botter: henjlensen@hotmail.nl of Be Lensen: lensenbe@gmail.com

ehbo.jpgVandaag 20 mei wordt een feestelijke dag voor de vereniging. Op deze dag worden de landelijke wedstrijden gehouden en is er een spectaculaire demonstratie. 's Avonds is er een receptie voor genodigden en later op de avond is er een besloten feest voor alle leden.
De landelijke wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor publiek en beginnen om 13.30 uur.
De spectaculaire demonstratie is rond 16.00 uur.
De receptie wordt gehouden van 18.00 tot 19.30 uur en is uitsluitend voor genodigden.
Alle activiteiten worden in en om de Klaampe gehouden.
Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd van harte welkom, zij kunnen zich aanmelden bij Margreet de Jager, secretaris van de vereniging of via info@ehbowesterhaar.nl

Grote Rommelmarkt `De Lelies` Westerhaar | geplaatst op zaterdag 20 mei 2017

rommelmarkt-blog.jpgOp 24 juni a.s. is er weer de jaarlijkse rommelmarkt van buurtvereniging "De Lelies" in Westerhaar.

Dit is van 9.00 uur tot 13.00 uur.
Deze altijd gezellige rommelmarkt is voor iedereen toegankelijk en voor elk wat wils.
Voor de inwendige mens is er deze morgen weer van alles aanwezig.
De Leliestraat zal dan afgesloten zijn voor alle verkeer tussen 7.00 uur en 14.00 uur.
Mocht u graag een plaatsje willen reserveren dan kunt u dat doen door telefonisch contact op te nemen met dhr. B. Botter,
0546 65 96 94 of 06 15 33 18 67

LET WEL VOL IS VOL
Tot ziens!!!!!!!!


dsc-0145-kopie.jpgCBS De Fontein-locatie Hoofdweg heeft op 17 mei meester Poelman flink in het zonnetje gezet omdat de meester 25 jaar in het onderwijs werkzaam is. De meester heeft op meerdere scholen gewerkt, zelfs een aantal jaren in Brazilië. Maar de laatste 15 jaar is de meester werkzaam in Westerhaar op De Fontein-locatie Hoofdweg. Eerst in de midden- en bovenbouw, maar de laatste jaren in de onderbouw. En dat bevalt de meester heel goed!
Op deze feestdag werd de meester 's morgens verrast met een heerlijk ontbijtje en daarna opgehaald met een tractor die hem naar school bracht. Daar stonden alle kinderen al klaar met prachtig versierde bogen om de meester welkom te heten.
Het thema van deze feestdag was "Sport"; meester Poelman is immers een fanatiek hardloper.
Na het aanbieden van een cadeau en het zingen van een speciaal voor de meester geschreven lied, zijn alle kinderen aan het spelcircuit begonnen. Van blikgooien, stormbaan, skippybalrace tot blind volleyballen. De kinderen én de meester deden vol overgave mee. In de pauze werden de kinderen op wat lekkers getrakteerd. Na het spelcircuit werd de ochtend afgesloten met een estafette voor alle kinderen. Zes teams bereikten de finale en mochten het toen opnemen tegen het lerarenteam van De Fontein. Meester Poelman liep hierin natuurlijk ook mee.
In een spannende laatste ronde heeft uiteindelijk een team van 10 kinderen gewonnen, met als resultaat een heerlijke slagroomtaart!
Het was een geslaagde dag, mede dankzij het prachtige weer!

samenloop.jpgVrijdagavond 26 Mei om 18.30 uur start de SamenLoopVoorHoop Kinderloop die het KWF team Kern Westerhaar in samenwerking met de Oranjevereniging Westerhaar organiseert. Deze Kinderloop wordt gezien als een voorloper op de grote SamenLoopVoorHoop van 23 en 24 Juni die gehouden wordt in Vriezenveen op en rond het terrein van manege De Vjenneruiters. Alle scholen in Westerhaar waren enthousiast om hier aan mee te doen en zijn voorzien van Sponsorkaarten om zoveel geld binnen te halen en tevens kunnen de kinderen op de sponsorkaart aangeven of ze op 23 Juni mee willen doen aan de 24 minuten Kinderloop op het terrein van De Vjenneruiters . De Kinderloop van 1 uur start Vrijdagavond 26 Mei om 18.30 uur en er is medewerking van o.a. Gerald en Gijs Nillessen, t,Haarhuus, Kulturhus , Westerhaar Digitaal en het Vechtgenotenhuis uit Ommen, hier komen mensen samen die hun ervaringen met kanker kunnen delen. Ook is er muziek voor en tijdens de loop en tevens staat er een koffie en thee stand. De deelnemers worden voorzien van 2 gratis consumpties. Hebt u of jij ook de ziekte kanker gehad of in de familie kom dan naar de Kinderloop, meld je dan wel even bij de KWF Kern Westerhaar stand naast het podium. Er is een leuk programma samengesteld dus kom de kinderen aanmoedigen. Na afloop van de loop wordt de opbrengst van de Sponsorkaarten bekend gemaakt. Wilt u een donatie doen of informatie over de grote SamenLoopVoorHoop van 23 en 24 Juni meld u dan bij de KWF stand op het terrein.
Foto`s avond4daagse Westerhaar staan online | geplaatst op donderdag 18 mei 2017

img-0405-kopie.jpgHet zit er weer op 4 dagen wandelen in Westerhaar. De weergoden waren de deelnemers goed gezind, alle avonden zijn droog verlopen, meer dan 400 dellenmers hebben of de 5 kilometer of de 10 kilometer gelopen. Een zeer geslaagde editie van de Avond4daagse in Westerhaar. Westerhaardigitaal was aanwezig om foto en video opnames te maken, tijdens 2 avonden was en gedeeltelijk ook mee te kijken via een live facebook stream. De foto`s staan inmiddels in het fotoalbum de video zal eerst gemonteer dmoeten worden en zal dan z.s.m. online worden gezet.
Hemelvaartsdag 2017: Levend Veenmuseum Westerhaar | geplaatst op maandag 15 mei 2017

veenhut-1-2-3-mb-kopie.jpgOp donderdag 25 mei a.s. (Hemelvaartsdag) verzorgt de Stichting Veenmuseum weer veel activiteiten bij de elfde editie van het "Levend Veenmuseum".

Het museum aan de Paterswal in Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt die dag letterlijk tot leven gebracht door de vele vrijwilligers, die in originele kledij van zo'n 70 jaar oud het wonen en werken in het veen zullen uitbeelden.

Er zijn vele extra activiteiten geplandvoor de bezoekers, o.a. demonstraties turf graven, uitleg over oude gebruiksvoorwerpen, demonstraties van oude ambachten als klompen maken stoelen matten, manden vlechten en een tiental echte oude tractoren.
Een Boerendansgroep laat oude volksdansen zien en er is live harmonica muziek van diverse muzikanten en het shantykoor De Kloosterzangers uit Sibculo verzorgt twee optredens.
De vereniging Veenschap zal met haar schaapskudde op het terrein aanwezig zijn en er worden een aantal schapen geschoren in de nieuw gebouwde schaapskooi.
Het Veenmuseum zal die dag weer letterlijk bruisen van het leven!
Voor de inwendige mens wordt gezorgd: er is koffie/thee met krentwegge, pannenkoeken en ouderwetse snoep te koop en uiteraard weer de bruine bonen en kapucijners met spek, uien en stroop.Met de veentreintjes kunnen de bezoekers rondrijden over het terrein en waar gewenst even afstappen om de veenhutten, de winkel en de boerderij te bekijken

De openingstijden zijn van 10 - 16.30 uur.
De toegang is zoals gebruikelijk: een vrije gift

Slump wint Meuleman Engineering sneldamtoernooi | geplaatst op maandag 15 mei 2017

winnaars-meueleman-sneldamtoernooi.jpgTraditioneel is er naast het NK Junioren ook het Meuleman Engineering sneldamtoernooi. Met een bezetting van 22 deelnemer kon gesproken worden van een mooi deelnemersveld. Grote favoriet voor dit toernooi waren Jitse Slump en Bert Aalberts. Als outsiders konden Gerbrand Hessing en Steven den Hollander ook nog een gooi naar de titel doen. Het toernooi werd geopend door Gijsbert Meuleman. De zoon van Koert Meuleman nam de honneurs waar voor zijn vader, die helaas verstek moest laten gaan.

Favoriet Bert Aalberts viel wat tegen dit toernooi. Domme nederlagen tegen Jitse Slump en Steven den Hollander, en enkele onnodige remises leverde hem een teleurstellende vijfde plek op. Mitchel Mensinga is een speler die met sneldammen verassend uit de hoek kan komen. Ook vandaag was dit het geval en hij werd door weerstandpunten naar de vierde plek verwezen. Gerbrand Hessing heeft dit toernooi de sterkste tegenstanders gehad en wist daarmee een derde plaats binnen te halen. Er had voor Hessing wellicht meer ingezeten, als hij niet onnodig verloor van Marco de Leeuw.

De strijd voor de eerste plek ging tussen Jitse Slump en Steven den Hollander. Slump stond het gehele toernooi aan kop, maar toen hij plots in een combinatie liep tegen Alex Noppers, en op de klok verloor van Gerbrand Hessing rook Den Hollander bloed. Slump bleef zijn voorsprong tot op een punt behouden, en werd terecht kampioen. Voor den Hollander restte een knappe tweede plek. Ook opvallend was dat den Hollander als enige speler geen partij verloor.

Ook in de eerste klasse was het bijzonder spannend. Topfavorieten voor de eindzege waren hierbij thuisspelers Alex Noppers en Jeroen Schokker. Noppers had door een zware loting in de laatste rondes wat pech, maar wist met een knappe remise tegen toernooiwinnaar Jitse Slump nog net een derde plek te bemachtigen. Tweede in deze klasse (op weerstandpunten net boven Noppers) werd Marco de Leeuw, die goed scoorde tegen de onderste helft van het klassement. De eerste plek werd bemachtigd door Jeroen Schokker, die de laatste weken eigenlijk altijd wel in de prijzen valt bij sneldamtoernooien. Alle deelnemers konden na afloop tevreden terugkijken op het toernooi, waarin er hard gestreden werd om de punten, maar de gezelligheid het belangrijkst was.