Nieuws van Boerderij Dekker en Gallerie Jennie voor de maanden april t/m augustus

0
933

dsc_0003_640x480_640Boerderij Dekker.
Op de hoek van de Hoofdweg en de Twistveenweg in Westerhaar, vindt u onze Groninger boerderij, Anno 1911.
De drie grote kastanjebomen staan al meer dan een eeuw “op wacht” voor de boerderij.
Bij de boerderij is een prachtige tuin en in de boerderij vindt u een boerderijwinkel, een autentieke bedstede en de deel van de boerderij is omgebouwd tot galerie.

De tuin is verdeeld in een rotsgedeelte met een vijver en een tuin met een kikkerpoel. Het rotsgedeelte is opgebouwd uit stenen die gevonden zijn bij het ploegen van het land. Meer dan 50 verschillende soorten rotsplanten sieren deze rotstuin op. In het hart van de tuin bevindt zich tussen de rotspartijen een grote vijver. In de vijver leven grote windes, goudvissen, voorns en zonnebaarzen. De planten in de vijver varieren van lissen, irissen en waterlelies tot een gele lysichiton. De rest van de tuin is vlak en er bevinden zich veel verschillende soorten; Hosta`s, rozen, hortensia`s, keizerskronen en rodondendrons. Er is tevens een kikkerpoel waarin verschillende kikkers en kleine visjes leven.

In de boerderij winkel worden diverse verse onbespoten seizoensgroenten en het bijzondere en smakelijke aardappel ras Parel verkocht.

Ook vindt u in onze boerderij sinds 1997 gallerie Jennie, waar u natuurgetrouwe aquarellen en acryl schilerijen kunt bezichtigen. na exposities van diverse kunstenaars en groepen van kunstenaars kunt u van April t/m augustus de expositie Zomerkriebels (nieuwe werken van Jennie-Dekker Post) bekijken.
De Koninklijke Natuurhistorische vereniging exposeren tevens met natuurfoto`s van het natuurgebied Engbertsdijkvenen (10-05 t/m 26-05) en verder is er expositie en verkoop van zeefdrukken, bijzondere sieraden en kralen van murano glas.

De tuin, winkel en galerie zijn rolstoeltoegankelijk, de toegang is gratis.
woe, do, vrijdag van 14:00-18:00, za 10:00-18:00 ander dagen, tijden of zondags op afspraak 0546-659118
Fam. Dekker, Twistveenweg 13, Westerhaar (tegenover het Kulturhuus)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier