Nieuwjaarsbijeenkomst Twenterand: pleidooi om door te leren

0
1004

Quantcast img_4720_1280x768_400
In zijn nieuwjaarstoespraak keek burgemeester Visser terug op 10 jaar geleden. Toen ontstond de nieuwe gemeente Twenterand. “Sommige mensen kijken met heimwee terug.” Visser wil graag de komende jaren verder werken aan het gevoel van één gemeente en om samen zaken op te pakken.

De gemeente beschikt over goede scholen in het basisonderwijs en het VMBO, maar er ontbreekt iets.
Visser: “De gemeente wil graag bemiddelen om in Twenterand een compleet pakket aan te bieden van MBO-opleidingen en middelbare school. Dat begint bij méér leerlingen die HAVO/VWO of een MBO-opleiding willen gaan volgen.”

Visser sprak ook over het noaberschap: “De gemeente is ook noaber, middenin de samenleving. Wij willen naast de mensen en organisaties staan. We kunnen als gemeente niet alles zelf oplossen. Daar is de samenleving bij nodig om met maatschappelijke organisaties samen het noaberschap te vormen. We willen als gemeente graag meedenken met burgers, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.”

En: “Dit jaar starten we met een proef voor burgerparticipatie bij de bibliotheken en de zwembaden. Hoe pakt dit uit? We gaan dit evalueren. Het moet niet bureaucratisch, eerder pragmatisch worden. Wat werkt wel, wat werkt niet.”

Nieuw dit jaar was dat voorafgaand aan de nieuwjaarstoespraak burgemeester Visser drie Twenteranders interviewde, Rosita van der Kruk, ds. Joop Dijkstra en Ron Hemmink.

Visser vroeg Van der Kruk of er ook na 125 jaar Westerhaar volop activiteiten worden georganiseerd. Van der Kruk: “Dat kan samen met de Oranjevereniging en andere organisaties. Zo krijgt het Vliegerfeest een doorstart.” Van der Kruk bepleitte wel een goed feestterrein. Ds. Joop Dijkstra vindt het belangrijk dat jongeren een plek hebben en dat zij persoonlijke aandacht krijgen. Ron Hemmink prees het vele vrijwilligerswerk in Twenterand. Als TCTubantia journalist vindt hij het wel `s lastig om alle vier kernen volop aandacht te geven.(DeltaFm)

Foto`s staan in het fotoalbum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier