Nieuwe werf open voor publiek

0
1208

Inwoners van de gemeente kunnen zaterdag 1 december de nieuwe gemeentewerf in Vroomshoop bezichtigen. De bezichtiging van de gemeentewerf is van 10 uur tot 14 uur aan de Aziëlaan 16 op het bedrijventerrein Vroomshoop Oost.

gemeentewerf_995Met de komst van de nieuwe gemeentewerf is een plan gerealiseerd waarin de visie van de gemeente op het gebied van duurzaam bouwen, het gebruik van natuurlijke materialen en een gematigd energieverbruik tot uiting zijn gekomen. Tevens is het een onderkomen voor de buitendienstmedewerkers van de gemeente en een opslagplaats voor het materiaal dat zij tijdens het werk gebruiken.

Het hele pand is als een natuurlijk element vormgegeven. De hoofddraagconstructie van het gebouw is gemaakt van gelamineerde houten spanten en liggers. De wanden zijn van gegolfde aluminium panelen en het dak is voorzien van een mos sedum dak dat zelfs groeit en bloeit. “Het kleurt met de seizoenen mee”, stelt de gemeente poëtisch vast.

“De houten constructies zijn van binnenuit in het zicht gelaten en zij geven het interieur daardoor een warme extra dimensie”, zo omschrijft de gemeente de architectuur. De warmteopwekking geschiedt ook op een natuurlijke wijze door het toepassen van aardwarmte.

“De massa-opbouw van de werf wordt gekenmerkt door de boemerang die twee volledige zijden van het één hectare grote terrein in Vroomshoop beslaat. Deze markante vorm zorgt ervoor dat de gemeentewerf zich presenteert naar de ontsluitingsweg en daarmee gelijktijdig een afscherming vormt voor het achtergelegen binnenterrein”, wordt gesteld. De entree wordt zowel aan de straatzijde als aan de binnenplaatszijde benadrukt door een groot zinken dak. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier