Nieuwe naam

1
1431

mijande_140Dinkelborgh Wonen, Woningstichting St. Joseph,
Woningstichting Vriezenveen/Westerhaar en
Vestion Wonen worden samen medio 2010 Mijande Wonen

Vier Twentse woningcorporaties werken momenteel hard aan een fusie. Deze zal media 2010 worden afgerond. Eind december werden de huurders op de hoogte gebracht van de nieuwe naam: Mijande Wonen.

Mijande Wonen wordt gevormd door Dinkelborgh Wonen en Woningstichting St. Joseph Weerselo uit de gemeente Dinkelland en Woningstichting Vriezenveen/Westerhaar en Vestion Wonen uit de gemeente Twenterand. Deze corporaties hebben alle vier hun wortels liggen op het Twentse platteland en het wonen op het platteland zal dan ook centraal staan in de toekomstige activiteiten van Mijande Wonen.

De fusiepartners verwachten door deze schaalvergroting beter voorbereid te zijn op de toekomst, slagvaardiger te kunnen opereren, meer investeringskracht te kunnen ontwikkelen en de dienstverlening verder te kunnen professionaliseren, uitbreiden en verbeteren. De dienstverlening zal -net als nu- voor de klanten toegankelijk blijven vanuit de kantoren in Denekamp, Vriezenveen, Vroomshoop en Weerselo.

Mijande Wonen zal woondiensten leveren aan in totaal ruim 5.100 huishoudens in Noord Oost Twente en wil dichtbij de bewoners (blijven) staan en het wonen in de dorpen en kleinere woonkernen, samen met haar partners én de bewoners, verder stimuleren en faciliteren.
De naam Mijande Wonen drukt dat ook uit. Zoals een rivier haar weg zoekt in het landschap door te meanderen, zo zoekt Mijande Wonen haar weg binnen de mogelijkheden die het platteland biedt, in betrokkenheid op ‘de anderen`. De ambities van Mijande Wonen zijn tot uitdrukking gebracht in de slagzin: “Samen bouwen aan Dorpskracht”.

Het logo van Mijande Wonen brengt de trots, veelkleurigheid en verbondenheid van het Twentse platteland tot uitdrukking en de verantwoordelijkheid dat verder te ontwikkelen en te ondersteunen.

De fusiepartners blijven hun eigen naam voeren, totdat de fusie officieel is bekrachtigd. Wel zult u de naam Mijande Wonen de komende tijd steeds vaker tegenkomen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier