Nieuwe fietsenstalling Kervelplein Westerhaar-Vriezenveensewijk

1
827

Op het Kervelplein in Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt de huidige fietsenstalling vervangen voor een nieuwe. Reden voor de vervanging is de slechte staat van onderhoud van de huidige stalling. Het gaat hier om een overstapstation, waar de buslijnen 80 en 83 bij elkaar komen. “Dat betekent dat hier veel mensen langskomen en voor hen vinden wij het belangrijk dat ze de fietsen netjes en droog kunnen stallen,” aldus Wethouder Koster.

Introductie scheiding

De kosten worden volledig betaald uit het Streekfonds, een fonds van de Regio Twente dat alleen bestemd is voor de financiering van openbaar vervoersvoorzieningen. Op vrijdag 9 december wordt begonnen met de werkzaamheden. Afhankelijk van de weersgesteldheid kan de nieuwe fietsenstalling op vrijdag 16 december in gebruik worden genomen.

1 REACTIE

 1. Hoe dom ku’j weez’n?…

  Wordt de fietsenstalling op het Kervelplein eindelijk vervangen, gebeurt dat door een exemplaar van dezelfde grootte. Terwijl het probleem was (en straks dus ook nog gewoon is) dat er te weinig ruimte is om alle fietsen te stallen.
  Een capaciteitsprobleem dus.
  Want het betreft hier niet alleen een overstapstation zoals onze wethouder Koster suggereert. Het is ook een busstation waar veel, ja zelfs heel veel inwoners van Westerhaar en zelfs van daarbuiten, iedere morgen de bus pakken (lees: opstappen) om naar school of het werk te gaan.
  Dus dit is geen probleem oplossen maar een probleem opnieuw creëren.

  Maar waarschijnlijk begrijp ik het verkeerd en houd ik daarom er maar over op.

  Sjoerd.

  Oja, beste wethouder Koster. U zegt: “Het gaat hier om een overstapstation, waar de buslijnen 80 en 83 bij elkaar komen. Dat betekent dat hier veel mensen langskomen en voor hen vinden wij het belangrijk dat ze de fietsen netjes en droog kunnen stallen.” In de regel hebben mensen die overstappen geen fiets bij zich om te stallen. Het gaat erom dat er voldoende capaciteit komt voor de fietsen van de inwoners van Westerhaar en daarbuiten, die het busstation gebruiken als opstapstation oftewel bushalte.
  Als laatste en dan val ik u niet meer lastig, want u kunt uw tijd waarschijnlijk beter gebruiken dan aan deze onzin.
  Weet u wat het tegenovergestelde van te weinig capaciteit is? Dat heet overcapaciteit. Kijkt u daarvoor ééns naar die hele mooie grote fietsenstalling bij de bushalte aan de Oude Veemarkt in Vriezenveen.
  Succes…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier