Nieuwe duurzaamheidspremie voor woningbezitters

0
580

Energiebesparen Twenterand gaat door!

Het college van Twenterand vindt het belangrijk om het project ‘Energiebesparen Twenterand’ voort te zetten en heeft daarom besloten het bestaande energieloket te continueren binnen de Overijsselse Aanpak 2.0. In deze nieuwe aanpak worden particuliere huiseigenaren ondersteund met het energiezuiniger maken van hun woning. Het energieloket richt zich specifiek op woningbezitters met een huis ouder dan één jaar en een ongunstig energielabel. Naast de succesvolle Duurzaamheidslening kunnen particuliere woningeigenaren die hun woning isoleren ook in aanmerking komen voor een duurzaamheidspremie van maximaal 900 euro. Vanaf 16 juli 2012 kunnen inwoners van Twenterand gebruikmaken van deze regelingen.

Introductie scheiding

 

Minder energiegebruik
Tijdens de zomer van 2010 heeft de gemeente Twenterand het energieloket ‘Energiebesparen Twenterand’ geïntroduceerd met als doel particuliere woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen in hun eigen woning te nemen. Meer dan 100 woningeigenaren hebben inmiddels energieadvies gekregen en een flink deel daarvan is overgegaan op het nemen van maatregelen. Het energiezuiniger maken van bestaande woningen heeft niet alleen een positief effect op het verduurzamen van de woningvoorraad in de gemeente, maar ook op de lokale economie.

Overijsselse Aanpak 2.0
Ook de Provincie Overijssel wil de bestaande woningvoorraad verduurzamen en heeft hiervoor de Overijsselse aanpak 2.0 ontwikkeld. Uitgangspunt is het stimuleren van de vraag naar energiebesparende maatregelen en tegelijkertijd het activeren van de bedrijven die de gemeentelijke loketfunctie op termijn over kunnen nemen. Voor het continueren van het energieloket en de actieve marktbenadering is een subsidie beschikbaar van € 80.000 tot 2015. Belangrijk onderdeel van de Overijsselse Aanpak 2.0 is 100% financiering van de Duurzaamheidslening en duurzaamheidspremie door de provincie Overijssel.

Duurzaamheidslening
Particuliere woningeigenaren in Twenterand kunnen vanaf 16 juli 2012 gebruikmaken van de Overijsselse Duurzaamheidslening. Deze lening kan aangevraagd worden via het energieloket ‘Energiebesparen Twenterand’. De Overijsselse Duurzaamheidslening dient besteed te worden aan energiebesparende maatregelen zoals isolatie, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen of pelletkachels. De lening bedraagt minimaal 2.500 en maximaal 7.500 euro bij een looptijd van 10 jaar of minimaal 7.500 en maximaal 20.000 euro bij een looptijd van 15 jaar. De rente is 3% lager dan de marktrente.

Duurzaamheidspremie
Nieuw is de Duurzaamheidspremie waarbij particuliere woningeigenaren geld terug ontvangen voor gerealiseerde isolatiemaatregelen. De premie bedraagt minimaal 300 euro voor één gerealiseerde maatregel en kan oplopen tot 900 euro bij twee gerealiseerde maatregelen en een gezamenlijke aanvraag in de eigen buurt met minimaal twee anderen. De buren die meedoen worden geacht ook twee isolatiemaatregelen (dak, vloer of gevel) of een isolatiemaatregel en de vervanging van het enkele glas in hun woning te hebben doorgevoerd. Allen ontvangen dan 900 euro premie. Belangrijk bij het aanvragen van de premie is dat deze van tevoren gereserveerd moet worden. Daarna is er 26 weken de tijd om uit te voeren. Als al het isolatiewerk verricht is, wordt de premie uitgekeerd.

Aanvragen
Reserveren van de premie en het aanvragen van de vernieuwde duurzaamheidslening kan vanaf
16 juli 2012 online via de website www.twenterand.nl/energiebesparen of www.slimenergiethuis.nl waar tevens meer informatie te vinden is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier