Niemand heeft stichting 125 jaar Westerhaar genomineerd

1
428
 
bestuur020_1280x768_320x200_297WESTERHAAR – Veel lezers van dagblad De Twentsche Courant reageren verbaasd en verbolgen op het niet nomineren van de Stichting 125 jaar Westerhaar bij de verkiezing ‘Twenterander van het jaar 2010’. Vorig jaar ging die titel nog naar de organisatie van 150 jaar Vroomshoop.

De verkiezing is georganiseerd door de lokale omroep Delta FM&TV dat komende zaterdag in een uitzending terugkijkt op het afgelopen jaar. Een onderdeel van de uitzending is de verkiezing ‘Twenterander van het jaar’, waarbij op de website van Delta FM&TV gekozen kan worden (tot donderdag) uit de Stichting Muziek en Theater Twenterand, de organisatie van de triatlon in Vroomshoop en de redders van een meisje dat na een val in een sloot bijna verdronk.

Jan van der Kolk van Delta FM&TV legt uit dat de omroep mensen uit de gemeente heeft opgeroepen om personen of organisaties te nomineren. „Dat doen we dus niet zelf”, aldus Van der Kolk. „We hebben via diverse media om nominaties gevraagd. De Stichting 125 jaar Westerhaar is door niemand genomineerd.”

In de column `op het randje` in de Twentsche Courant Tubantia is afgelopen donderdag over het niet nomineren van de Stichting 125 jaar Westerhaar geschreven. Die column heeft tal van lezers aangezet tot het schrijven van een reactie naar de auteur van de column. De teneur is samengevat: de Stichting 125 jaar Westerhaar zou alsnog genomineerd moeten worden. Voorzitter Gert Berenst van de Stichting Triatlon Vroomshoop, één van de genomineerden, noemt het niet nomineren van de Stichting 125 jaar Westerhaar een `gemiste kans`.

Van der Kolk zegt dat Delta FM&TV geen invloed wil uitoefenen om mensen en organisaties wel of niet te nomineren. Wel maakt de redactie van de omroep een keuze uit het aanbod genomineerden. ,,We kijken daarbij of iemand het afgelopen jaar in het nieuws is geweest, dat is éen van de criteria“, aldus Van der Kolk. ,,Omdat de Stichting 125 jaar Westerhaar niet is genomineerd, is de organisatie ook niet in beeld geweest om een plek bij de uiteindelijk drie geomineerden te komen.“

Tijdens het jaaroverzicht bij Delta FM&TV komen alle activiteiten van de Stichting 125 jaar Westerhaar overigens wel aan bod. De organisatie geeft met drie personen tekst en uitleg in de studio.
(Tubantia)

1 REACTIE

  1. Ik geloof niet dat er zoveel mensen verbolgen zijn over het feit dat de stichting niet genomineerd is hoor( ik snap niet waar TC tubantia het weer vandaan haalt ), ik bedoel wat betekent zijn prijsje van een radiozendertje dan ook precies ? Niets toch…. En vooral als het om een zendertje gaat waarvan de wortels bij de piratenzenders ligt ( zeggen ze zelf ) Om vervolgens als men dan eindelijk een zendlicentie heeft weer andere Piratenzenders aan gaat geven, dus op zulke nominaties zit niemand te wachten, en veel mensen wisten het ook gewoon niet. Want wie luistert er nu ook naar dat subsidiesponsje ?

    Maar bij deze zal ik de stichting 125 jaar Westerhaar ( we waren als plaats toch ouder ? ) en al hun vrijwilligers, zoals EHBOers , verkeersregelaars een dikke veer in de Bips steken, want jullie hadden het super voor elkaar !!! Hulde ik en mijn gezin hebben genoten !!

    P.S.

    Mochten er toch mensen zijn die wat te klagen hebben, ga lekker zelfs eens wat doen als vrijwilliger. Dan mag je pas kritiek leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier