Niek Jansen welpenkampioen van Overijssel 2017!

0
995

niek-jansen.jpgWoensdag 4 januari werd het Jeugdkampioenschap van Overijssels gespeeld in het clublokaal van damclub Denk en Zet/Witte van Moort in Westerhaar.

Witte van Moort was goed vertegenwoordigt door 4 van de 12 deelnemers te leveren. Namens Witte van Moort speelden Thijs en Niek Jansen uit Westerhaar. Zij speelden door het weinig aantal deelnemers echter mee bij de pupillen. De Pupillengroep bestond uit 6 deelnemers waaronder Brandon Nijveld en Ricardo Bos.

Vanaf 12:00 ging het toernooi van start en meteen was duidelijk dat Niek Jansen de vorm te pakken had door Ricardo Bos te verslaan. Thijs Jansen had lang kansen tegen Brandon Nijveld, maar door een slimme truc van Brandon wist hij de 2 punten binnen te halen. In de tweede ronde mocht Thijs het opnemen tegen zijn grote broer. Naar een spannende partij kwam Niek als winnaar uit de strijd. Ricardo, gebrand op een overwinning, liet Brandon achter met een 0. In de derde ronde kwam de grootste verrassing: Thijs, de jongste deelnemer van het toernooi, versloeg Ricardo in een spannende partij. Brandon probeerde Niek af te stoppen, maar ook nu pakte Niek weer 2 punten. De rondes die volgden gingen niet meer zo goed voor de spelers uit Westerhaar. Niek Jansen wist nog te winnen van Fabian Kragt uit Dedemsvaart en eindigde daarmee op 8 punten.

Introductie scheiding

Door dit resultaat wist Niek Jansen voldoende punten binnen te halen om Welpen Kampioen van Overijssel te worden! Deze prestatie was extra knap omdat hij evenveel punten wist te behalen als de nummer drie bij de Pupillen. Thijs Jansen volgde op gepaste afstand en werd daardoor tweede.
Ricardo Bos wist de vierde plek te veroveren bij de pupillen, Brandon Nijveld had vandaag de vorm niet te pakken en eindigde op een zesde plek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier