NHCD-Westerhaar viert 15-jarig bestaan.

0
1412

1012011_232430_223NHCD (North Hill Country Dancers) afdeling Westerhaar is opgericht in januari 1996 door een 5-tal enthousiaste country linedancers die tot op dat moment vanwege het ontbreken van een club in de buurt, lid waren van een dansgroep in Bornerbroek.
 
Deze groep, aangevuld met nog 5 nieuwe leden zijn – nu inmiddels 15 jaar geleden – begonnen in de kleine zaal van Ons Domein aan de Leidijk. Eerst onder leiding van Dennis Spooler, later over genomen door Thea Schoemaker. 
 
In december `99 is Thea gestopt met de linedancegroep in Westerhaar en begin 2000 heeft de groep een doorstart gemaakt onder leiding van Boukje Bakker en Gerrie Spalink. Toen dat eenmaal goed liep, heeft Gerrie Spalink de taak van instructrice alleen op zich genomen. 
 
Dat Gerrie een natuurtalent is, mag blijken uit het feit dat zij naast de afdeling Westerhaar nu ook de Geesterense afdeling van de NHCD onder haar hoede heeft. De groep heeft inmiddels een dermate hoog nivo bereikt dat er met enige regelmaat demo`s worden gegeven en optredens worden verzorgd.
Ben jij ook liefhebber van country linedance, kom dan gerust ook eens kijken. Aanmelden kan iedere woensdagavond vanaf 19.00 uur in Ons Domein aan de Leidijk.
 
NHCD-Westerhaar is een hechte club mensen die naast hun liefde voor countrymuziek en linedancing ook vooral voor de gezelligheid met elkaar optrekken. Dat ze niet alleen fanatiek met dansen bezig zijn, bleek in juni dit jaar toen de club na maandenlange voorbereiding een prachige praalwagen had gebouwd waarmee ze de eerste prijs wisten te behalen tijdens de optocht in de feestweken van 125 jaar Westerhaar. 
 
Om te vieren dat de groep na een enigszins moeilijke start nu toch de mijlpaal van haar 15-jarig bestaan heeft bereikt, wordt er uitgepakt met een grandioos feest. De band Canyon Trail staat deze avond garant voor heerlijke country muziek waarbij het voor de ware country liefhebber moeilijk zal zijn om stil te blijven zitten.
 
NHCD-Westerhaar nodigt iedereen uit om dit feest samen met hun te vieren op zaterdag 15 januari aanstaande.
Meer informatie: gerriespalink (at)telfort.nl  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier