Negende Twenteranddictee

0
1153

Negende Twenteranddictee in de raadzaal van het gemeentehuis in Vriezenveen.
Op dinsdag 22 november vindt in de raadzaal van het gemeentehuis de negende editie van het Twenteranddictee plaats. Het Twenteranddictee wordt georganiseerd door de Bibliotheek Twenterand in samenwerking met de Stichting Twenterand Cultuur en de gemeente.

Introductie scheiding

Junior Dictee Twenterand voor de basisschool
Vanaf 16.00 uur zijn het de leerlingen uit groep 7 en 8 die zich gaan buigen over een dictee, dat gemaakt is door docent Gerrit Lemans. Hij zal het dictee ook voorlezen. Om 17.15 uur wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van 2011. De presentatie van het Junior Dictee Twenterand is in handen van Marina Arbouw. De eerste- en de tweede prijswinnaars gaan automatisch door naar het provinciale dictee, voorjaar 2012.

Dictee voor volwassenen
Het dictee voor volwassenen is gemaakt door de Dorpsdichter van Twenterand, Jan Lindenhovius. Hij leest het tevens voor. De presentatie is in handen van Marcel van Dijk. Ongeveer 25 Twenteranders gaan de strijd aan: gekwalificeerden (via het kwalificatiedictee in de krant) en leerlingen van het VMBO-Vriezenveen. De groep ‘Kerkelijke Gemeenschap’ die vorig jaar de Wisseltrofee Twenteranddictee heeft gewonnen, gaat deze keer de bokaal verdedigen tegen de groep ‘Mijande Wonen’.
Om 20.00 uur begint het dictee en om ongeveer 21.30 uur wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van het negende Twenteranddictee. Daarna kunnen de winnaars, verliezers en supporters nog even napraten over het dictee, vanzelfsprekend met een hapje en een drankje. Omdat de tweejarige taak van de huidige dorpsdichter er eind dit jaar op zit, wordt deze avond tevens de aftrap gedaan voor de nieuwe verkiezing van een Dorpsdichter van Twenterand.
Tijdens de pauze treedt klarinettist van de Vriezenveense Harmonie, Bram Boesschen Hospers op.

Thuis meedoen: DeltaFM
Iedere Twenterander kan wederom thuis meedoen met het dictee. Vanaf 20.00 uur wordt het dictee live uitgezonden door DeltaFM. Als de uitslag bekend is, staat het dictee een uur lang op de kabelkrant, zodat iedereen zijn eigen dictee kan corrigeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier