Nederlandse damjeugd strijdt om damtitel in Westerhaar

0
1039

Het wordt dit jaar alweer de 43e keer dat Damclub Witte van Moort het NK dammen voor Junioren organiseert. Een traditie waarvan het einde nog niet in zicht is. Vele grootheden uit de damwereld hebben ons tweelingdorp aangedaan om aan dit toernooi deel te nemen in het begin van hun carrière. Ook van dit deelnemersveld zijn al diverse spelers eerder in ons clublokaal actief geweest en kennen de gezellige sfeer binnen onze vereniging.

Van 2 tot en met 7 mei zullen de 10 beste junioren van Nederland in Westerhaar strijden om de Nationale titel. Regerend kampioen Machiel Weistra is één van de favorieten. Met de zusjes Marie en Luise Gabbert zijn er dit jaar ook weer vrouwelijke deelnemers in de juniorenfinale vertegenwoordigd. Dit kwam voor het laatst voor in 2011. Naast de zusjes Gabbert zijn er dit jaar nog vier andere debutanten.

Het belooft naast een spannend toernooi ook een zwaar toernooi te worden met maar liefst drie dagen met dubbele rondes. De eerste ronde start op maandagavond 2 mei om 18.00 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er 2 ronden. De ochtendronde start om 10.00 uur en de avondronde om 18.00 uur. Vrijdag is er een ochtendronde die om 10.00 uur begint en vrijdagmiddag wordt het traditionele Meuleman Engineering snel damtoernooi gespeeld. Dit toernooit begint om 15.00 uur.

De spelers worden zoals gebruikelijk ondergebracht bij gastgezinnen. Zonder deze mensen zou een dergelijk toernooi niet mogelijk zijn, dus onze dank aan deze. Er wordt weer gespeeld op elektronische damborden zodat alle damliefhebbers overal ter wereld via internet van de partijen van dit toernooi live kunnen genieten. De link staat op de website van onze damclub www.damclubwittevanmoort.nl

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Jumbo Veld uit Westerhaar en de gemeente Twenterand. Zij steunen hierbij de damsport en maken een dergelijk damtoernooi voor onze vereniging mogelijk. Sportwethouder Mark Paters van de gemeente Twenterand zal het toernooi op maandag 2 mei om 17.00 uur openen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen tijdens het toernooi in het clubgebouw van Damclub Witte van Moort aan de Asterstraat 28 in Westerhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier