Nederlands Kampioenschap Junioren voor 38e maal in Westerhaar

0
716

Maandag 24 april begint voor de 38e maal in successie het NK dammen voor junioren in Westerhaar. Een tiental talentvolle jeugddammers strijden in het clublokaal van de Westerhaarse damvereniging Denk en Zet/Witte van Moort om de felbegeerde nationale titel. Deze spelers hebben zich allemaal geplaatst via voorronden die eerder dit jaar zijn gehouden.

Het is al een grote traditie dat dit kampioenschap in Westerhaar wordt gehouden en de organisatie is dan ook altijd perfect geregeld. De deelnemers worden ondergebracht in gastgezinnen en er zullen ook enkele activiteiten gehouden worden om de onderlinge sfeer tussen de deelnemers te bevorderen.

Al vele grote namen in de damwereld zijn hun carrière gestart bij het NK voor junioren zoals Ton Sijbrands en Harm Wiersma. Ook de huidige titelhouder, Jitse Slump wordt een grote toekomst voorspeld in de damwereld. Voorafgaand aan het toernooi speelt hij het Nederlands kampioenschap voor senioren op Urk.

Introductie scheiding

 

De opening van dit toernooi wordt verricht door burgemeester Visser van Twenterand. Deze opening wordt gehouden om 17.30 uur waarbij de heer Keurentjes van de KNDB spelers kort introduceert bij de aanwezigen. Om 18.00 uur start dan de 1e ronde o.l.v. arbiter Harrie Hoonhorst uit Nijverdal.

Op dinsdag, woensdag en donderdag worden spelen de de deelnemers twee rondes die om respectievelijk 10.00 en 18.00 uur aanvangen. Vrijdag wordt er dan de voorlaatste ronde gespeeld welke ook om 10.00 uur start waarna er een sneldamtoernooi volgt, gesponsord door Meuleman Engeneering uit Den Ham. Eenieder is hiervoor van harte uitgenodigd!

De sluiting staat gepland op zaterdag 29 april rond de klok van drie uur, na afloop van de laatste ronde. Het zal hoe dan ook een spannend toernooi worden met een sterk deelnemersveld. De favoriet is Jitse Slump uit Heerlen die al jaren meespeelt bij nationale kampioenschappen, maar gevaarlijke outsiders zoals Wouter Wolff uit Groningen, Nick Waterink uit Hoogeveen en Mitchell Mensingamogen zeker niet uitgesloten worden.
Het belooft dan ook opnieuw een bijzonder spannend kampioenschap te worden welke door eenieder live gevolgd kan worden. Er wordt namelijk ook dit jaar weer gespeeld op elektronische damborden waarbij de partijen live via internet te zien zullen zijn.

Ook bent u dagelijks welkom in het clublokaal aan de Asterstraat 28 te Westerhaar om te komen kijken. De toegang is uiteraard vrij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier