Nederlands Kampioenschap Junioren voor 36e maal in Westerhaar.

0
706

Komende maandag 4 mei begint voor de 36e maal in successie het NK dammen voor junioren in Westerhaar. Een tiental talentvolle jeugddammers strijden in het clublokaal van de Westerhaarse damvereniging om deze felbegeerde titel. Deze spelers hebben zich allemaal geplaatst via voorronden uitgezonderd Rick Hakvoort die zich door zijn prestatie van vorig jaar heeft geplaatst.
Het is al echt een grote traditie dat dit kampioenschap in Westerhaar wordt gehouden en de organisatie is dan ook altijd perfect geregeld. De deelnemers worden ondergebracht in gastgezinnen en er zullen ook enkele activiteiten gehouden worden om de onderlinge sfeer tussen de deelnemers te bevorderen.

Introductie scheiding

Al vele grote namen in de damwereld zijn hun carrière gestart bij het NK voor junioren zoals Ton Sijbrands en Harm Wiersma. Ook de huidige titelhouder, Jan Groenendijk uit Wageningen wordt een grote toekomst voorspeld in de damwereld en misschien wordt hij dan eens de nieuwe Nederlandse Wereldkampioen.
De opening van dit toernooi wordt verricht door de wethouder van sport van de gemeente Twenterand. Deze opening wordt gehouden om 17.30 uur waarbij de heer Keurentjes van de KNDB spelers kort introduceert bij de aanwezigen. Om 18.00 uur start dan de 1e ronde o.l.v. arbiter Hans Lucassen uit Almelo. Hij keert ook dit jaar weer terug op de plaats die hij vele jaren met veel succes invulde.
Op dinsdag, woensdag en donderdag worden er elke dag twee rondes gespeeld die om respectievelijk 10.00 en 18.00 uur een aanvang nemen. Vrijdag wordt er dan de voorlaatste ronde gespeeld welke ook om 10.00 uur start waarna er een sneldamtoernooi volgt. De sluiting staat gepland op zaterdag 9 mei na de laatste ronde rond de klok van drie uur. Ook hierbij zal de wethouder aanwezig zijn.
Het zal hoe dan ook een spannend toernooi worden met een sterk deelnemersveld. De favoriet is Jitse Slump uit Heerlen die al jaren meespeelt bij nationale kampioenschappen, maar gevaarlijke outsiders zoals Alex Ketelaars uit Soest en Wouter Wolff uit Groningen, welke de grootste progressie gemaakt heeft het afgelopen jaar, mogen zeker niet uitgesloten worden.
Het belooft dan ook opnieuw een bijzonder spannend kampioenschap te worden welke door een ieder live gevolgd kan worden. Er wordt namelijk ook dit jaar weer gespeeld op elektronische damborden waarbij de partijen live via internet te zien zullen zijn. Er staat hiervoor een link op de website van de Westerhaarse damclub welke u naar deze site leidt. De website van de damclub is www.damclubwittevanmoort.nl

 

Ook bent u dagelijks welkom in het clublokaal aan de Asterstraat 28 te Westerhaar om te komen kijken. De toegang is uiteraard vrij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier