Nationale Voorleesdagen in bibliotheek Twenterand

0
444

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die gehouden worden van woensdag 22 tot en met zaterdag 1 februari, staan kinderen die nog niet kunnen lezen centraal in de Nederlandse bibliotheken.
In Twenterand komen tijdens deze voorleesdagen alle peuters van de peuterspeelzalen op bezoek in één van de bibliotheken. Ook hun ouders zijn daarbij van harte welkom. Tijdens dit bezoek wordt voorgelezen en er wordt informatie gegeven over het belang van voorlezen.

Dit jaar wordt voorgelezen uit het boek “KRRRR…OKODIL!”, van de schrijfster en illustrator Catherine Rayner. Een aansprekend prentenboek voor peuters en kleuters over een krokodil die graag in de rivier plonst om andere dieren te laten schrikken. Maar op een dag ontdekt hij dat het nog leuker is om dat samen met een vriendje te doen! Dit prentenboek is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2014.
Het voorlezen in de bibliotheek gebeurt met behulp van een Kamishibai; een Japans vertelkastje, zodat alle peuters de platen goed kunnen zien.

Introductie scheiding

Voorlezen is voor iedereen leuk
Dirry van de Grampel, jeugdspecialist van de Bibliotheek Twenterand benadrukt het belang van voorlezen aan jonge kinderen: “Van voorlezen leer je nieuwe woorden, hoe de wereld eruit ziet, concentreren, luisteren en nog veel meer. Door aan kinderen veel boeken voor te lezen,verloopt het zelf leren lezen ook makkelijker”. Verder geeft zij aan dat uit recente onderzoeken is gebleken dat jonge kinderen die veel worden voorgelezen, niet alleen met een voorsprong het aanvankelijke lees- en taalonderwijs starten, maar dat ze deze voorsprong ook gedurende hun hele schoolloopbaan weten te behouden.
“Maar voorlezen is natuurlijk vooral erg leuk, zowel voor kinderen als voor de voorlezer!”, benadrukt ze.
Jaarlijks wordt ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen een landelijke Prentenboeken Top Tien samengesteld. In de bibliotheken van Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar kunnen deze boeken bekeken worden.

Speciale ledenwerfactie 0-6 jarigen
Kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Peuters en kleuters die tussen 20 januari en 1 februari lid worden van de bibliotheek, krijgen een klein cadeautje. (zolang de voorraad strekt).
Nieuwsgierig geworden? Breng met uw kind een bezoek aan één van de bibliotheken in Twenterand.. Daar kan men u zeker meer vertellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier