Nationale Voorleesdagen in bibliotheek Twenterand

0
643

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die gehouden worden van woensdag 21 tot en met zaterdag 31 januari, staan kinderen die nog niet kunnen lezen centraal in de Nederlandse bibliotheken.
In Twenterand komen tijdens deze voorleesdagen alle peuters van de peuterspeelzalen op bezoek in één van de bibliotheken. Ook hun ouders zijn daarbij van harte welkom. Tijdens dit bezoek wordt voorgelezen en er wordt informatie gegeven over het belang van voorlezen.

Dit jaar wordt voorgelezen uit het boek “Boer Boris gaat naar zee”, van de schrijver Ted van Lieshout, met tekeningen van Philip Hopman. Een aansprekend prentenboek voor peuters en kleuters over Boer Boris die vakantie heeft en naar zee gaat. Hij pakt zijn kleine koffertje, maar daar past niet alles in. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden! Dit prentenboek is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2015.

 Het voorlezen in de bibliotheek gebeurt met behulp van een Kamishibai; een Japans vertelkastje, zodat alle peuters de platen goed kunnen zien.

Introductie scheiding

 

Voorlezen is voor iedereen leuk
Van voorlezen leer je nieuwe woorden, hoe de wereld eruit ziet, concentreren, luisteren en nog veel meer. Door aan kinderen veel boeken voor te lezen,verloopt het zelf leren lezen ook makkelijker. Uit onderzoeken is gebleken dat jonge kinderen die veel worden voorgelezen, niet alleen met een voorsprong het aanvankelijke lees- en taalonderwijs starten, maar dat ze deze voorsprong ook tijdens hun hele schooltijd weten te behouden.
Maar voorlezen is natuurlijk vooral erg leuk, zowel voor kinderen als voor de voorlezer!
Jaarlijks wordt ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen een landelijke Prentenboeken Top Tien samengesteld. In de bibliotheken van Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar kunnen deze boeken bekeken worden.

Speciale ledenwerfactie 0-6 jarigen
Kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Peuters en kleuters die tussen 19 en 31 januari lid worden van de bibliotheek, krijgen een klein cadeautje. (zolang de voorraad strekt).
Nieuwsgierig geworden? Breng met uw kind een bezoek aan één van de bibliotheken in Twenterand.. Daar kan men u zeker meer vertellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier