Museumweekend

0
861

Op zaterdag 5 en zondag 6 april vindt weer het jaarlijkse museumweekend plaats. Het museumweekend is de ideale gelegenheid om gratis een museum in Nederland te bezoeken.

Het museumweekend is de start van een heel jaar met aandacht voor de Kunst van de waarheid. Musea in heel Nederland nodigen het publiek uit te komen zien hoe verwarrend ‘echt` kan zijn en hoeveel verschillende waarheden rond een foto, film of object ‘waar` kunnen zijn.

In het Historisch Museum Vriezenveen is voor het eerst de film ‘Hoe Vriezenveen reilt en zeilt` vanaf DVD te zien. De film uit 1948 werd vorig jaar door Roel Koster op DVD overgezet. Onder leiding van Bert Sluijer heeft de werkgroep Beeld en Geluid de film inmiddels van gesproken commentaar, achtergrondmuziek en ondertiteling voorzien om in de toekomst speciale filmvoorstellingen te organiseren. Een precies en tijdrovend karwei, waarbij gelukkig veelvuldig van de studio van Roel Koster gebruik kon worden gemaakt.

Zaterdag wordt in het historisch museum voor het eerst de proefopname van de bewerkte film aan het publiek vertoond. Bezoekers krijgen dan de unieke gelegenheid om het resultaat te beoordelen en suggesties ter verbetering aan te dragen bij de vrijwilligers van de Vereniging Oud Vriezenveen. Hiermee kunnen de bezoekers, aansluitend bij het thema van het museumweekend, beoordelen in hoeverre de leden van de werkgroep de kunst van de waarheid hebben beoefend.

Het Historisch Museum Vriezenveen is tijdens het museumweekend gratis toegankelijk en geopend op zaterdag 5 april van 10:00 tot 16:00 uur. Meer informatie over de deelnemende musea is te vinden op www.museumweekend.nl en op www.historischmuseumvriezenveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier