Motie kinderpardon

0
618

twenterand.jpgInformatie over de Regeling voor langdurig verblijvende kinderen

Met ingang van 1 februari 2013 is het kinderpardon van kracht. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de mensen op wie dat kinderpardon van toepassing is, actief te informeren. Het gaat om langdurig verblijvende asielkinderen en hun meerderjarige gezinsleden. De verantwoordelijkheid voor de aanvraag ligt bij de betrokkenen zelf, maar de gemeente kan hen hierin ondersteunen. “En dat doen we graag,” zeg wethouder Binnenmars. “Het zijn immers kinderen die ook recht hebben op een toekomst hier in Twenterand.”

Introductie scheiding

Het kinderpardon biedt asielkinderen en hun meerderjarige gezinsleden de mogelijkheid in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Het gaat hier om kinderen die zonder zicht op een verblijfsvergunning minstens vijf jaar in Nederland zijn geweest. De raad van de gemeente Twenterand heeft op 7 februari 2012 de zogeheten Motie Kinderpardon aangenomen. In die motie verzoekt de raad aan het college om aan te dringen bij de minister van Immigratie en Asiel om akkoord te gaan met een kinderpardon. Het kinderpardon is met ingang van 1 februari 2013 van kracht.

Zelf aanvragen en informatie
Het college van de gemeente Twenterand gaat de belanghebbenden in Twenterand actief informeren.
Via de informatiebalie van Sociale Zaken in het gemeentehuis in Vriezenveen kunnen de kinderen en de familieleden worden geïnformeerd. Meer informatie over de regeling en het aanvraagproces is ook te vinden op de website van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND), www.ind.nl. Via die website kan de aanvraag ook ingediend worden. Betrokkenen moeten zelf de aanvraag indienen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier