Moeizame overwinning Voorwaarts tegen hekkensluiter Wilsum

0
665

logo-vv-voorwaarts-125.jpgOmdat het hoofdveld wederom was afgekeurd speelde Voorwaarts voor de tweede achtereenvolgende keer op het eigen kunstgras. De weersomstandigheden om te voetballen waren prima en om 14:45 floot de heer Assink voor het begin van de wedstrijd. Voorwaarts dat het zonder de geblesseerde Michel Lensen moest doen begon stroef aan de wedstrijd. Het tempo was te laag en daardoor kon hekkensluiter Wilsum gemakkelijk overeind blijven. De eerste kans kwam van middenvelder Mark Smelt die na een prima actie van Israel Basmaci naast schoot. Voorwaarts werd wel gevaarlijker maar tot echte grote kansen kwam het niet.
Het duurde tot de 28e minuut alvorens Voorwaarts het net vond. Een hoge voorzet van Gert Dogger werd door de keeper gemist en achter hem stonden een aantal Voorwaarts spelers die de bal graag in het net wilden schieten. Israel Basmaci was diegene die het uiteindelijk deed.

Ook Wilsem deed goed mee. Door het lage tempo konden de Zwollenaren ook gemakkelijk voor het doel van Voorwaarts verschijnen en doelman Stuifzandt moest een keer gestrekt voor een schot van Wilsum. De rust leek, ondanks de kansen van Bernd Bove en Rene Nijhof, op een 1 – 0 af te stevenen echter op slag van rust kreeg Voorwaarts een vrije trap aan de linker kant van het veld. Het was opnieuw Israel Basmaci die op de juiste plek stond en een verdiende 2 – 0 liet aantekenen.
Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Voorwaarts viel in een veel te laag tempo aan en Wilsum probeerde met een snelle counter gevaarlijk te worden. De betere kansen waren voor Voorwaarts maar in de 62e minuut wist ook Wilsum te scoren. Een diepe voorzet vanaf rechts werd door de aanvaller van Wilsum vrij ingekopt en in 2e instantie achter de keeper van Voorwaarts gewerkt, 2 – 1. Dat was een sein voor Voorwaarts om een hoger tempo te spelen en dat resulteerde direct in kansen. Een prachtige aanval met een mooie harde voorzet van Gert Dogger werd door Israel niet beloond, hij schoot van dichtbij over. Ook Bernd Bove kreeg een mooie kop kans maar de bal ging net naast.
Voorwaarts kwam daarna toch op een 3 – 1 voorsprong door de twee beste mannen van het veld. Israel Basmaci draaide goed weg van zijn tegenstander en stuurde Wout Roelofs vrij de diepte in. Oog in oog met de keeper faalde hij niet en maakt beheerst de 3 – 1. De wedstrijd leek beslist en dat dacht het team ook. Wilsum was echter nog niet van plan zich neer te leggen bij een nederlaag en bleef knokken voor een doelpunt. Die kwam er in de 84e minuut dan ook. De aanvallers van Wilsum kregen te veel ruimte en uit zo’n situatie werd er dan ook gescoord. Door die 3 – 2 werd Wilsum gesterkt en zorgden zij voor nog een hectische slotfase. Eerst redde Dinand Stuifzandt een prima aanval van Wilsum maar daarna was hij kansloos geweest doordat een vrije trap van 50 meter ineens op het doel werd geschoten. Gelukkig voor iedereen van Voorwaarts belandde de bal op de kruising, anders waren er dure punten verloren gegaan. Scheidsrechter Assink die een goede wedstrijd floot vond dat het tijd was en Voorwaarts kon toch met 3 punten naar de kleedkamer. Punten koesteren en wedstrijd snel vergeten was snel de conclusie van trainer Borkent die nu een week rust heeft met zijn team. Donderdagavond wordt er geoefend thuis tegen DES en aanstaande zaterdag is het team vrij. Op 15 februari staat een uitwedstrijd tegen Gramsbergen op het programma.