Moeizame overwinning dammers Witte van Moort

0
615

logo-WvM.jpgDe Westerhaarse dammers zijn afgelopen zaterdag begonnen met de eerste wedstrijd in de nationale clubcompetitie. Thuis werd SNA Heerhugowaard ontvangen.
Hoewel WvM op papier sterker is, ging het deze middag niet van een leien dakje. Zo zagen Marino Barkel en aanwinst Yuen Wong hun voordelige standen tegen mindere tegenstanders in remise verzanden. Ook Gil Salomé kwam in een krankzinnige partij niet tot winst. Ook op de rustige remise van Casper Remeijer viel weinig af te dingen.
Toen kwam Witte van Moort op achterstand. Gerbrand Hessing vloog er vol in tegen oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman. De nummer één van de wereldranglijst wist daar wel raad mee en strafte het ambitieuze spel van Hessing af. De gelijkmaker kwam van de hand van Bert Aalberts, die na een stroeve beginfase in het middenspel beet had met een leuke forcing. Tegenstander Bleeker spartelde nog wat, maar tevergeefs.
Met een gelijkspel was WvM niet tevreden. Er moest nog ergens een partij gewonnen worden. Tomasz Miksa lukte dit net niet, maar de Duitse grootmeester Vadim Virny

Introductie scheiding

demonstreerde zijn geweldige spelinzicht tegen de sterke Mike Koopmanschap. Deze werd gedwongen tot een zwaar nadelig eindspel waarin geen redding meer mogelijk was.
Herman Hilberink had inmiddels de vrede getekend met zijn tegenstander. Odin Mol zorgde voor opluchting in het Westerhaarse kamp door zijn puntendeling waardoor de tweepunter voor het Westerhaarse team binnen was: het team won nipt met 11-9.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier