Misverstand AED-Alert in Westerhaar

0
872

logo-aed.jpg
Recentelijk hebben er helaas een aantal reanimaties plaats gevonden in Westerhaar.
Tijdens één van deze reanimaties is het AED-Alert systeem niet geactiveerd wat veel vragen oproept bij de omwonenden en inwoners van Westerhaar.

Inwoners van Westerhaar die bij dit incident in de buurt wonen, een reanimatie- en AED cursus hebben gevolgd en zich daarna hebben aangemeld bij het AED-Alert systeem vragen zich af hoe het kan dat zij niet zijn gealarmeerd per SMS om te gaan reanimeren, en/of de AED op te halen en naar het incident te brengen.
De AED-Werkgroep Westerhaar heeft deze vraag serieus aangenomen, en heeft hierover contact gezocht met Ambulance Oost die dit systeem beheren vanuit de meldkamer Twente.
Het zou inderdaad zo moeten zijn dat in een dergelijk geval de omwonenden die een geldig AED en reanimatie diploma hebben worden gealarmeerd als zij zich hebben aangemeld in dit systeem.
Ambulance Oost geeft aan dat er deze dag inderdaad waarschijnlijk een technische storing heeft plaatsgevonden waardoor er op meerdere locaties in Twente geen AED en reanimatie hulpverleners zijn gealarmeerd na een reanimatie melding via het noodnummer 112. Ambulance Oost geeft aan alles in het werk te hebben gesteld deze storing snel op te lossen wat ook is gelukt. Het systeem werkte de volgende dag weer optimaal.

Introductie scheiding

Het AED-Alert systeem zoals ook Westerhaar dit kent werkt goed, en heeft inmiddels al een aantal malen zijn diensten bewezen. De inwoners kunnen ervan uitgaan dat er alles aan wordt gedaan om een dergelijk incident te voorkomen, en het systeem 24 uur per dag klaar staat voor iedereen.
De AED-commissie Westerhaar en Ambulance Oost wensen de betreffende families veel sterkte toe.
Ondertussen blijft de AED-commissie reanimatie en AED cursussen geven zo vaak als nodig is bij een minimale deelname van 6 personen voor iedereen die dit graag wil.
Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met onze cursusorganisatoren Diane Drenth ( 06-15177511) of Margreet de Jager ( 659965) .
(telefoonnummers even toevoegen)
Voor alle andere vragen kunt u contact opnemen met Peter Schepers
Tel: 0546-657867 of 06 29372548

De AED-commissie Westerhaar – Vriezenveensewijk.

(AEDWesterhaar@hotmail.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier