Misstap Voorwaarts door 2 zondagsschoten van SVVN

0
992

svvnvw.jpgVoorwaarts begaat een misstap bij SVVN in de strijd om het kampioenschap. Twee fantastische doelpunten waren voldoende om de koploper te verslaan. Voorwaarts streed voor wat het waard was, deed er alles aan om de punten alsnog binnen te halen maar was simpelweg niet creatief genoeg om de muur in Nijverdal te doen breken.
Trainers Beverdam en Legebeke konden beschikken over een volledige selectie, iedereen was fit en Gert Dogger en Alwin Postma begonnen op de bank.
Om half 3 floot de scheidsrechter Poffers uit Nijverdal (??) in Nijverdal voor aanvang van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen rommelig en er was in de eerste 10 minuten veel balverlies aan beide zijden. Voorwaarts had de eerste kans maar in de 10e minuut keek het al tegen een achterstand aan. Een bal in de breedte zette de aanvoerder in stelling die vanaf 25 meter verwoestend uithaalde en de bal verdween strak in de kruising. Dit had voor de oranje hemden een wakeup call moeten zijn maar er gebeurde niet veel. 10 minuten na het openingsdoelpunt kreeg Voorwaarts een vrije trap rond de middellijn. Lars Bove nam deze snel en stuurde Jordy Harms diep. Hij omspeelde de keeper maar kwam daardoor in een moeilijke zo niet onmogelijke positie om te scoren. Hij toonde zijn klasse door met links vanaf de achterlijn de bal alsnog in het net te krijgen. Echter dit was van korte duur want 2 minuten later was het wederom de aanvoerder van SVVN die de bal van nu nog grotere afstand met een prachtige volley over doelman Stuifzand heen schoot en daarmee de 2-1 aantekende. Na de 2-1 hebben we niet veel meer gezien van SVVN deze moest zich beperken tot verdedigen.

Voorwaarts gooide er een schepje bovenop en werd in de laatste fase van de eerste helft gevaarlijker. Bernd werd 5 minuten voor rust diep gestuurd en zijn voorzet eindigde op de binnenkant van de paal waar Jordy Harms klaar stond om te scoren. Helaas kwam de bal op een verkeerde manier terug van de paal waardoor de ruststand met 2-1 werd bereikt.
Na de rust bracht Voorwaarts Gert Dogger voor Roy de Lange. SVVN zakte meteen ver in en kwam sporadisch over de middellijn. Voorwaarts moest het spel maken maar werd zeker in de eerste 10 minuten niet gevaarlijk. Een kat en muis spel ontspon zich. Gert Dogger kreeg als eerste de kans om de keeper te verschalken maar zijn boogbal ging over het doel. Het bleef spannend en de duels werden feller. Voorwaarts moest en SVVN was blij met deze stand en de lange bal naar voren of het veld uit werd dan ook veelal toegepast. In de 67ste minuut leek Voorwaarts gelijk te komen. Jordy Harms werd aan de rechterkant van het veld bereikt maar kwam niet helemaal lekker uit. Zijn schot werd door de benen van de keeper tot corner verwerkt. Een van de vele spelhervattingen die Voorwaarts heeft gekregen vanmiddag maar uit geen enkele werd wat gecreëerd. De wedstrijd vorderde gestaag en SVVN zag in dat Voorwaarts achterin man op man ging spelen. De rechtsbuiten werd meerdere keren diep gestuurd maar Bjorn Wessels wist in zijn eentje dit elke keer onschadelijk te maken. Even leek het toch nog goed te komen vanmiddag. In 85ste minuut kwam bij een lange aanval Tom Meijer in de 16 meter in balbezit een schoot de bal achter de doelman. Echter de goed leidende scheidsrechter zag hier buitenspel in waarbij hij de laatste verdediger die nog in de 5 meter liep over het hoofd heeft gezien. Felle protesten volgden maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Voorwaarts bleef de bal in de 16 meter pompen maar SVVN bleef daardoor vrij simpel overeind. Na 96 minuten floot de scheidsrechter af en Voorwaarts verliest 3 belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. ON won ruim in Bergentheim en komt weer dichterbij. Voorwaarts streed voor wat het waard was, aan de instelling en inzet heeft het zeker niet gelegen maar als je tegen een muur van verdedigers oploopt moet je simpelweg creatief zijn om kansen te creëren. Daar was de koploper vanmiddag zeker niet toe in staat. Komende week komt Drienerlo op bezoek in Westerhaar en zal Voorwaarts weer moeten winnen om de voorsprong te behouden.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange (45. Dogger), Meier, Wessels, Derks (80. Basmaci), Niks, Slot, L. Bove, B. Bove, Roelofs en Harms