Mindful Opvoeden

0
2220

Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindful Parenting training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan.• We zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning maar toch voel ik me gejaagd”
• “Als mijn dochter zich nogmaals wil verkleden terwijl we weer bijna te laat zijn, ontplof ik”
• “De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een dagelijks onderwerp van gesprek”

Tijdens de cursus leer je gewoontes in het opvoeden herkennen, begrijpen en verminderen. Er worden geen opvoedingsadviezen gegeven maar je krijgt oefeningen om op een andere manier met (opvoed)stress om te gaan. Je leert als ouder ook goed voor jezelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen. Veel deelnemers zeggen aan het eind van de training dat ze meer plezier in opvoeden hebben, meer energie hebben en een betere relatie met hun kind (eren) en partner ervaren.

De inhoud van de cursus bestaat voor een gedeelte uit Mindfulness oefeningen. Een ander gedeelte bestaat uit theorie en uitleg over o.a. stress en reactiepatronen tussen ouders en kinderen. Huiswerkoefeningen om Mindfulness in je dagelijks (gezins)leven toe te passen zijn een belangrijk onderdeel van de training.

Voor wie, waar en wanneer?

Deze Mindful Parenting training is bedoeld voor ouders van kinderen van 0-19 jaar. 
De gratis cursus vindt plaats in Vriezenveen in het Sportpark ‘Het Midden’ Vriezenveen (DOS voetbalvereniging)
aan de Schout Doddestraat 46. De bijeenkomsten van 19.30 – 21.30 uur vinden plaats op 8, 15, 22 en 29 maart; 5, 12, 19, 26 april. 

Aanmelden kan o.a. via het Loesloket (bij Arianne): abronsvoort@zorgsaamtwenterand.nl of bel: (0546)481460

Loes
Loes is het gezicht van het centrum voor jeugd en gezin van 13 Twentse gemeenten. Ouders kunnen er terecht voor informatie, advies, themabijeenkomsten en cursussen over opvoeden en opgroeien. Zie www.loes.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier