Met resultaten richting de finish

0
517

twenterand.jpgMet gebundelde kracht binnen de coalitie prachtige resultaten behaald
Met resultaten richting de finish

Het afgelopen jaar is er veel gerealiseerd in de gemeente Twenterand. Dat blijkt uit de evaluatie van het Coalitieakkoord 2012 – 2014 ‘Met resultaten de finish halen’. Het ambitieuze akkoord kwam in juli 2012 tot stand tussen de ChristenUnie, het CDA, de PvdA, de VVD, de SGP en de fractie Boerkamp. Burgemeester Cornelis Visser ziet vooral de winst voor de inwoners van Twenterand: “Twenterand is in beweging en er zijn het afgelopen jaar grote stappen gezet. Daar ben ik erg blij mee.”

Introductie scheiding

 

Veel gerealiseerd
Bijna 90% van een ambitieus coalitieakkoord is in economisch moeilijke tijden aangepakt. De wethouders zijn blij met de resultaten, maar gaan door op de resultaatgerichte route richting de finish:

Wethouder Ben Engberts: “De discussie over afval is afgerond met een geweldig resultaat: ‘duurzamer maar niet duurder’. De inhaalslag op het wegenonderhoud wordt nu gerealiseerd. De verbetering van de trottoirs komt er gelijk achteraan. Het opplussen van de kwaliteit van het groenbeheer en ook duurzaamheid heeft de komende tijd mijn volle aandacht.”

Wethouder Johan Oordt benadrukt dat er veel gedaan is voor Twenterand: “Het Excessenbeleid werpt z’n vruchten af. De woningbouw ontwikkelt zich in Zuidmaten in Den Ham en de rondweg en bedrijfsverplaatsingen in Vriezenveen zijn een feit. In Westerhaar-Vriezenveensewijk werden stallen gesloopt en in Vriezenveen het afgebrande pand Mon Repos en het ABNAMRO gebouw.” Oordt is trots op de samenwerking in de coalitie: “Met gebundelde kracht binnen de coalitie, hebben we prachtige resultaten bereikt. De duimen kunnen omhoog, maar we kunnen geen duimen gaan zitten draaien. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van de kernen van met name Den Ham en Vriezenveen verdienen de nodige aandacht, daar maak ik mij sterk voor.”

Wethouder Hidde Visser: “Ik ben erg blij dat ik in dit college en samen met de coalitie het dossier zwembaden heb kunnen afronden, zodat we kunnen starten met de realisatie van een nieuw zwembad. De uitzonderingspositie van sportpark ‘t Twistveen waar geen kunstgras was, is omgebogen van negatief naar positief. Inmiddels ligt er wel kunstgras. Bovendien heb ik mij ingezet voor nieuw perspectief voor de atletiekvereniging en Kulturhus De Klaampe. En dat alles terwijl de begroting nog steeds sluitend is. Die sluitende begroting is natuurlijk ieder jaar weer mijn ambitie en dus ook weer voor 2014.”

Wethouder Jan Binnenmars: “Een mijlpaal wordt na ruim 10 jaar een feit: het activiteitencentrum in Vroomshoop. Bovendien ben ik trots op de Brede school die wij in Den ham Hebben gebouwd en die in Westerhaar-Vriezenveensewijk in aanbouw is. Een geweldige impuls voor ons onderwijs, net zoals de realisatie van een Havo/Atheneum vestiging in onze gemeente. Graag noem ik ook de noodzakelijke samenwerking voor Jeugdzorg en begeleiding AWBZ. Deze is mede onder mijn leiding vormgegeven met 14 Twentse gemeenten. Ik blijf mij met hart en ziel inzetten voor Twenterand. Voor een brede school met Passend Onderwijs, maar ook voor een gezondheidscentrum in Vroomshoop, hopen we snel weer stappen te kunnen zetten. En uiteraard heeft ook de Soweco nog steeds mijn volledige aandacht.”

De winkel bleef gewoon open!
Naast alle behaalde resultaten, bleef ook de dienstverlening op een hoog niveau en zijn projecten gewoon door gegaan. Burgemeester Visser prijst namens het college de deskundige en intensieve ondersteuning van de ambtenaren. Zonder hen had het resultaat volgens Visser nooit behaald kunnen worden: “De ambtelijke organisatie zit al behoorlijk krap in haar jasje. Als je dan dit realiseert verdient dat wat mij betreft grote waardering.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier