MENSEN WILLEN GOEDKOOP VLEES, VANDAAR MEGASTALLEN

0
703

VROOMSHOOP/WESTERHAAR/GEERDIJK – “Wij, Nederlanders en Europeanen, hebben daar geen geld voor over. Ik heb niet begrepen dat de lokale slagers in Vroomshoop of Westerhaar meer klanten hebben gekregen van die mensen die -met respect overigens- hebben getekend geen megavarkensbedrijven te willen”, zei CDA Statenlid Henk Kerkdijk op Delta FM & TV.

Wie een stukje vlees op de barbecue legt, heeft dat vaak gekocht bij winkels als Lidl, Aldi of andere supermarkten. Dat vlees komt uit de industrie van de megavarkensstallen. Men wil voor dat vlees ook niet meer betalen. De karbonade, die we nu kopen bij de slager, kost evenveel als 20 jaar geleden.

En vervolgt Kerkdijk: “Ook hebben ze niet gekozen om vegetariër te worden of meer geld voor vleesproducten te willen betalen. Dáár zit de crux. Zolang nog iedereen in de super zijn vlees koopt, ben je bezig dit soort markten te beïnvloeden. Ik heb ontzettend veel respect voor degene die dat niet meer doet en naar de keurslager gaat. Maar ik vind het niet kunnen dat mensen die geen megavarkensbedrijven willen wel voor 1 euro 54 zes lapjes in een plastic verpakking kopen.”

Kerkdijk geeft aan voor het laatste collegestandpunt te zijn: “Geen varkensflats, een beperkt aantal nieuwe bedrijven en geen grote stallen. Dat is waar ik al jaren voor gepleit heb.” (Deltafm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier