MEISJES KRIJGEN PRIK TEGEN BAARMOEDERHALSKANKER

0
689

TWENTERAND – Meisjes worden voortaan gratis ingeënt tegen baarmoeder-halskanker. Zij krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.
De minister van VWS heeft besloten om de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker, de zogenoemde HPV-vaccinatie in het Rijksvaccinatieprogramma op te nemen. Deze vaccinatie is bestemd voor 12-jarige meisjes.
In maart gaat een inhaalcampagne van start voor meisjes geboren op of na 1 januari 1993 tot en met 31 december 1996, en vanaf september zullen de twaalfjarige meisjes in het kader van het RVP opgeroepen worden om gevaccineerd te worden. De inhaalcampagne gaat van start met de slogan: Prik en Bescherm.

De vaccinaties worden in Twente uitgevoerd door de GGD Regio Twente. In Twenterand is gekozen voor een priklocatie in sporthal `De Stamper` in Vriezenveen, op 26 maart en op 24 april. De meisjes krijgen drie prikken. Een maand na de eerste prik volgt de tweede en zes maanden na de eerste prik volgt de laatste.

Deze week ontvangen de meisjes de oproepkaarten voor de eerste twee prikken. De oproep voor de derde vaccinatie wordt later verzonden.

Bel voor informatie gratis 0800 301 80 51.
Meer informatie op prikenbescherm.nl.
(Deltafm)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier