`Meer ruimte auto`s`

0
825

logoparkeren_94WESTERHAAR – De fractie van het CDA vindt dat er te weinig parkeerplekken staan gepland in de uitbreiding van de wijk Kruidenwijk, derde fase.

In het raadsdebat van afgelopen week heeft wethouder A. Koops van `t Jagt toegezegd, dat hij de mogelijkheden zal onderzoeken om daar meer parkeerruimte te creëren.

Het bestemmingsplan Westerhaar-Kruidenwijk derde fase voorziet in de bouw van 26 vrijstaande woningen, 42 twee-onder-een-kappers en 16 (gestapelde) woningen voor ouderen of starters op de woningmarkt. Deze derde afrondende fase is in grote lijnen een voortzetting van de structuur van de vorige fase. Het plan is echter wel veel ruimer opgezet. Er is meer groen en ook zijn de parkeermogelijkheden iets ruimer aangehouden dan de algemeen geldende adviesparkeernorm. ”

Het belang van voldoende parkeerplaatsen in de wijken was eind vorig jaar voor het CDA de reden om een motie in te dienen en te pleiten voor een ruimere parkeernorm bij nieuw aan te leggen woonwijken/centra”, stellen de christendemocraten. “De uitwerking van deze motie is echter nog niet meegenomen bij dit bestemmingsplan, omdat de inspraakprocedure vorig jaar mei al in gang is gezet”, aldus het CDA. Koops van `t Jagt gaf verleden week dinsdagavond aan zeer zeker ruimte in het bestemmingsplan te zien voor uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. De planning is, dat na de zomervakantie met de derde fase wordt begonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier