Meer graven in twee kernen

0
959

De begraafplaatsen in Westerhaar en Bruinehaar worden uitgebreid en ook `geherstructureerd`, zodat er ook op het bestaande terrein meer ruimte voor graven komt. De uitbreiding en herstructurering moeten ruimte bieden voor graven tot het jaar 2042. Al met al is er 662.000 euro mee gemoeid.

De uitbreiding van beide begraafplaatsen is een initiatiefvoorstel van alle fracties in de gemeenteraad, waaraan ze maandenlang `achter de schermen` hebben gewerkt. Door de uitbreiding is de ruiming van graven die in 2006 werd aangekondigd, niet nodig. Die voorgenomen ruiming riep veel weerstand op, ook al omdat de begraafplaatsen in Vriezenveen en Den Ham wel zijn of worden uitgebreid.

In de raad waren het de afgelopen anderhalf jaar met name de SGP en Gemeentebelangen die zich tegen ruiming keerden. De ruiming zou ook ingewikkelde juridische gevolgen met zich meebrengen. De andere fracties wilden die zeker ook niet. Gisteravond kwamen de fracties met hun voorstel waarover tevoren met wethouder A. Koops van `t Jagt (Financiën) overleg was geweest.

Het geld komt ten dele uit het tegoed van de begraafplaats Vriezenveen en ten dele uit de algemene reserve. SGP-fractievoorzitter B. Engberts: “We zijn dankbaar en verblijd dat we dit in eensgezindheid hebben kunnen bereiken.” GB-fractievoorzitter A. Engels: “Het is een grote winst dat coalitie en oppositie bereid waren naar elkaar te luisteren.”  (Tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier