Meer dan 50.000m2 stof aan vliegers tijdens de 7e editie van Vliegerfeest Twenterand

0
1322

vliegers-van-burri-2.jpgVliegerfeest Twenterand kijkt naar de toekomst.

Op 2 en 3 juli organiseert Stichting Vliegerfeest Twenterand haar zevende internationale vliegerfeest.
Meer dan 300 vliegeraars uit binnen en buitenland komen hun indrukwekkende vliegers van reusachtige en kleine afmetingen laten zien. Een deel van de vliegers wordt tentoongesteld op het vliegerterrein of in de expositietent, maar ook zullen vele veelal zelfgebouwde vliegers de lucht in gaan.
De organisatie is blij dat ook dit jaar weer nieuwe deelnemers met dan ook nieuwe vliegers naar Twenterand komen. Bijvoorbeeld familie Burri uit Zwitserland, zij komen dit jaar voor het eerst en hebben de bus vol met meer dan 2000 m2 aan vliegers.Onder andere een groep smiley’s, een reuze lieveheersbeestje(je) van 12 meter en nog veel meer (foto). Al met al wordt er geschat dat totaal meer dan 50.000m2 stof aan vliegers aanwezig is. Tevens laten verschillende Revolution-teams met hun bestuurbare 4 lijns vliegers gezamelijk vele verschillende figuren in de lucht zien.

Introductie scheiding

Ook wordt weer een expositie opgesteld, het thema dit jaar is “Vliegerfeest Twenterand kijkt naar de toekomst”. De expositie tent is ingericht met replica’s van historische vliegers, foto’s en er wordt ook een video getoond.
Dit jaar wil de organisatie de bezoekers laten zien dat vliegeren niet alleen voor de fun is, maar dat er in het verleden en heden veel onderzoek is en wordt gedaan om wind om te zetten in energie met behulp van vliegers.
De grote pionier is de bekende Nederlandse astronaut Wubbo Ockels en dat wordt ook getoond d.m.v. een video.

Zaterdag is er een speciaal avondprogramma:
Tegen de schemer zullen er weer verlichte vliegers in de lucht staan maar nieuw is de “lichtroute”
Vliegeraars zijn gevraagd om hun vliegers tentoon te stellen langs het veld en te verlichten. Op deze manier kunt u nog meer verschillende vliegers van dichtbij bekijken.

De organisatie probeert de passie van het vliegeren over te brengen aan de jeugd. Zo kan men een vlieger winnen met de RaboRoute (speurtocht op het vliegerterrein) en staan er op gezette tijden vliegeraars klaar om de winnaars uit te leggen hoe die op te bouwen en in te stellen voor verschillende wind omstandigheden.

Naast het vliegeren is er ook voldoende animatie. Voor de kinderen zijn er workshops waarbij ze hun eigen vlieger kunnen maken en die ook meteen kunnen uitproberen, springkussen, ballonnenclown, schminken, snoep- en knuffeldroppingen en puzzeltocht (RaboRoute). Bij de info-tent kunt u gratis een vragenformulier meenemen met daarop 10 vragen. De antwoorden zijn te vinden op het vliegerterrein en natuurlijk kunt u de vliegeraars ook vragen als u er niet uit komt.

Dus u leest het al liefhebbers van vliegeren, vliegers, muziek, innovatie en vrolijke kunstwerken kunnen ook dit jaar hun hart ophalen aan Hoffmansweg 6 in Westerhaar- Vriezenveensewijk

Entree en parkeren is gratis.
Meer informatie op www.vliegerfeesttwenterand.nl

vliegers-van-burri.jpg

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier