Meer bouwmogelijkheden in Twenterand in ruil voor sloop schuren

0
2855

Op 12 maart 2019 heeft de gemeenteraad de Beleidsregels erventransitie gemeente Twenterand vastgesteld.  Hierin is nieuw beleid vastgesteld voor de bestemming van leegstaande agrarische schuren. Wethouder Roel Koster: “Met dit nieuwe beleid stimuleren wij de sloop van leegstaande agrarische schuren. Daarmee gaan we verpaupering tegen en verbeteren we de ruimtelijke kwaliteit.” Maar ook de leefbaarheid wordt bevorderd volgens de wethouder: “Dat doen we door meer nieuwe functies in voormalige agrarische gebouwen toe te staan.”

Het college van burgemeester en wethouders kreeg signalen vanuit de samenleving dat eigenaren hun schuren willen slopen. Dat is vaak duur, onder meer door het asbest die in daken is gebruikt. Anderzijds zijn er ondernemers of inwoners die willen uitbreiden maar alle bestaande mogelijkheden al hebben benut. In het nieuwe beleid wordt een oplossing voor beide partijen geboden.

De Beleidsregels erventransitie gemeente Twenterand 2019 bieden bouwmogelijkheden bij bestaande woningen of bestaande bedrijven of de bouw van nieuwe woningen, in ruil voor sloop van leegstaande schuren. De regeling bevat verder een stimulans voor de sloop van schuren met asbestdaken. Het aantal vierkante meters dat gesloopt is, kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld de omzetting van een inwoongedeelte naar een reguliere woning.

De Beleidsregels erventransitie gemeente Twenterand 2019 treden in werking op 22 maart 2019 en zijn in te zien via de gemeentelijke website www.twenterand.nl/beleidsregels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier