Medewerkers gemeente Twenterand leggen eed en belofte af

0
715

logo_gemeente_twenterand
Maandagochtend 23 juni hebben zestien medewerkers van de gemeente Twenterand de eed en belofte afgelegd. Tijdens een speciaal daarvoor belegde bijeenkomst, onderschreven zij daarmee de uitgangspunten op het gebied van integriteit. De aanwezigheid van het voltallige college van burgemeester en wethouders toont aan dat zij veel belang hecht aan dit onderwerp. Burgemeester Koetje daarover: “Integer handelen is wellicht een vanzelfsprekendheid, wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers daar bewust voor kiezen. Dat doen ze door de eed of belofte af te leggen.”

Koetje is van mening dat het goed is dat de gemeente Twenterand een integriteitsbeleid heeft, ook al is het afleggen van de eed of belofte een wettelijke verplichting. “Dat doet niets af aan de overtuiging waarmee mensen bij ons werken. De eed of belofte leg je niet alleen voor jezelf af, maar vooral ook voor de inwoners van onze gemeente. Die hebben recht op medewerkers die integer handelen en alleen dan kun je elkaar altijd recht in de ogen kijken.”

De gemeente Twenterand heeft de uitgangspunten beschreven in een nota Integriteitbeleid. De begrippen kwaliteit en verantwoordelijkheid worden in deze nota nauw gekoppeld aan integriteit. Hierbij wordt onder verantwoordelijkheid ook verstaan de bereidheid om verantwoording af te leggen. Zo kunnen we met elkaar de waarden en normen van goed ambtenaar- of werknemerschap en goed werkgeverschap voortdurend uitwisselen en elkaar scherp houden. Dit versterkt de professionele werkwijze en de degelijkheid van de organisatie.

Iedereen
De bijeenkomst van vandaag was voor medewerkers die na 1 oktober 2007 in dienst zijn gekomen bij de gemeente Twenterand en voor medewerkers die per 1 januari een andere functie binnen de organisatie bekleden. Alle andere medewerkers krijgen deze week een brief thuisgestuurd, waarin hen wordt verzocht de eed of belofte schriftelijk af te leggen. Voor nieuwe medewerkers wordt in de toekomst vaker zo`n bijeenkomst georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier