MC DE WIEKE Cross Event 2018- 9e editie

0
4014

Dit jaar organiseert Motorclub de Wieke alweer voor de 9e maal het jaarlijkse motorcross event.

Dit jaar telt de wedstrijd (Zaterdag 8 September) mee voor de NazomerCup competitie (www.nazomercup.nl) bestaande uit wedstrijden in Staphorst, Dalfsen, Hellendoorn en Westerhaar.

Het cross event wordt wederom georganiseerd op het voormalig feestterrein aan de Schuineweg in het centrum van Westerhaar. Deze unieke locatie in het midden v/h dorp biedt de bezoekers de mogelijkheid het gehele circuit te overzien.

Zie ook op de impressie v/h 2017 evenement:

 

We willen als MC de Wieke de lokale jeugd en enthousiaste hobby crossers de mogelijkheid te geven om kennis te maken met de motorcross middels het organiseren van ons jaarlijkse evenement.

Naast uiteraard de gebruikelijke mooie dagprijzen van MC de Wieke telt dit evenement mee voor de MX-NazomerCup, waarmee de rijders kans maken op de superbokalen die aan de beste 3 per klasse worden uitgereikt voor deze mini competitie. 

De lokale hobbyrijders en de bromfiets rijders kunnen gebruik maken v/e KNMV dag licentie, zodat het evenement toegankelijk is voor iedereen die kennis wil maken met deze spectaculaire sport. Wel is het zaak om je dag licentie zelf tijdig aan te vragen bij de KNMV. De link nar de instructies kun je vinden op de website van MC de Wieke.

De baan wordt dit jaar wederom aangelegd in samenwerking Tonny Pol, die met zijn jarenlange ervaring garant voor staat een uitdagende baan maar zeker geschikt voor alle nivo’s en leeftijden.  

De lay-out v/d baan is te zien op website van www.mcdewieke.nl.

Net als vorig jaar zullen er naast de vele hobby rijders weer vele regionale toppers aan de start staan, zodat dit garant staat voor veel spektakel. Als afsluiting v/d de dag natuurlijk de super finale waarbij de toprijders uit de verschillende klassen het tegen elkaar opnemen om de Wieke Superbokaal.

Dat we in Westerhaar verzekerd zijn van motorcross op een hoog niveau blijkt wel dat vele jeugdtalenten zoals Luca Nijenhuis (65 cc Ned. kampioen), Youri van ’t Ende (85 cc Ned. Kampioen) Rick Elzinga (Ned. kampioen 85 cc) en Raivo Dankers (wereldkampioen 85 cc), die we in westerhaar aan het werk hebben gezien in het verleden.

Al met al staat dit wederom garant voor spektakel en MotoCross op alle niveaus op deze unieke locatie in Westerhaar.

De inschrijving gaat dit jaar wederom via voorinschrijving via de website en kosten bij voorinschrijving zijn 15 €.

https://www.mcdewieke.nl/inschrijven-cross/

Let op: Voorinschrijving is geopend t/m 6 september. Inschrijving na 6 september kan alleen bij voldoende plek (Vol = Vol) ’s morgens aan de baan. Kosten zijn dan 20 € ipv 15 € bij de voorinschrijving. Wil je verzekerd zijn v/e startplek en je eigen startnummer, meld je dan tijdig aan !

Voor verdere informatie en het laatste nieuws verwijzen we graag naar de website:

https://www.mcdewieke.nl

Tot zaterdag 8 september in Westerhaar !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier