MC DE WIEKE Cross Event 2017 Westerhaar – 8e editie

0
1363

poster-2017-a3-v8-medium.jpgDit jaar organiseert Motorclub de Wieke alweer voor de 8e maal het jaarlijkse motorcross event. Dit jaar telt de wedstrijd (Zaterdag 23 September) wederom mee voor de unieke Mini competitie om de Alfred Gerrits Bokaal samen het Alfred Gerrit Cross Event op zaterdag 28 Oktober.

Het cross event wordt wederom georganiseerd op het voormalig feestterrein aan de Schuineweg in het centrum van Westerhaar. Deze unieke locatie in het midden v/h dorp biedt de bezoekers de mogelijkheid het gehele circuit te overzien.

Door de samenwerking met het Alfred Gerrits Cross Event (www.alfredgerrits.nl/ ) willen we de lokale jeugd en enthousiaste hobby crossers de mogelijkheid te geven om kennis te maken met de motorcross middels deze mini competitie in Twenterand.

Naast uiteraard de mooie dagprijzen van MC de Wieke telt dit evenement samen met het Alfred Gerrits Event mee voor de Alfred Gerrits Bokaal. Deze super bokalen worden uitgereikt aan de snelsten per klasse over beide evenementen, uiteraard gesponsord door Alfred Gerrits motoren in Den Ham.

De lokale hobbyrijders en de bromfiets rijders kunnen gebruik maken v/e KNMV dag licentie, zodat het evenement toegankelijk is voor iedereen die kennis wil maken met deze spectaculaire sport. Wel is het zaak om je dag licentie zelf tijdig aan te vragen bij de KNMV. De link nar de instructies kun je vinden op de website van MC de Wieke.

De baan wordt dit jaar aangelegd in samenwerking Tonny Pol, die met zijn jarenlange ervaring garant voor staat een uitdagende baan maar zeker geschikt voor alle nivo’s en leeftijden.
De lay-out v/d baan is binnenkort te zien op de website van www.mcdewieke.nl.

Net als vorig jaar zullen er naast de vele hobby rijders weer vele regionale toppers aan de start staan, zodat dit garant staat voor veel spektakel. Als afsluiting v/d de dag natuurlijk de super finale waarbij de toprijders uit de verschillende klassen het tegen elkaar opnemen om de Wieke Superbokaal.

Wie herinnert zich niet de spannende super finale van 2016, waar Sem de Lange (12 jaar) het opnam tegen de grote mannen, o.a. Rick Elzinga, Kromhof en Robin Nijkamp en waarbij Elzinga uiteindelijk in de laatste bocht de zege naar zich toe trok.

Introductie scheiding

Dat we in Westerhaar verzekerd zijn van motorcross op een hoog niveau blijkt wel dat vele jeugdtalenten zoals Luca Nijenhuis (65 cc Ned. kampioen), Youri van ’t Ende (85 cc Ned. Kampioen) Rick Elzinga (Ned. kampioen 85 cc) en Raivo Dankers (wereldkampioen 85 cc), die we in westerhaar aan het werk hebben gezien in het verleden.

Al met al staat dit wederom garant voor spektakel en MotoCross op topniveau op deze unieke locatie in Westerhaar.

De inschrijving gaat dit jaar via voorinschrijving via de website en kosten bij voorinschrijving zijn 15 €.
http://www.mcdewieke.nl/index.php?page=nieuws-cross-event

Let op: Voorinschrijving is geopend t/m 21 september. Inschrijving na 21 september kan alleen bij voldoende plek (Vol = Vol) ’s morgens aan de baan. Kosten zijn dan 20 € ipv 15 € bij de voorinschrijving. Wil je verzekerd zijn v/e startplek en je eigen startnummer, meld je dan tijdig aan !

Voor verdere informatie en het laatste nieuws verwijzen we graag naar de website:
http://www.mcdewieke.nl/index.php?page=nieuws-cross-event

Tot zaterdag 23 september in Westerhaar !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier