MC DE WIEKE Cross Event 2016 – 6e editie

0
899

cross-foto-krant-2.jpgDit jaar organiseert Motorclub de Wieke alweer voor de 6e maal het jaarlijkse motor cross event. Dit jaar telt de wedstrijd mee voor de unieke Mini competitie om de JEKRO Bokaal samen het Alfred Gerrit Cross Event/ zaterdag 5 november.

Het cross event wordt wederom georganiseerd op het voormalig feest terrein aan de Schuineweg in het centrum van Westerhaar. Deze unieke locatie in het midden v/h dorp biedt de bezoekers de mogelijkheid het gehele circuit te overzien.

Door de samenwerking met het Alfred Gerrits Cross Event (www.alfredgerrits.nl/ ) willen we de lokale jeugd en enthousiaste hobby crossers de mogelijkheid te geven om kennis te maken met de motorcross middels deze mini competitie in Twenterand.

De lokale hobbyrijders en de bromfiets rijders kunnen gebruik maken v/e KNMV dag licentie, waarbij de KNMV de rijders tegemoet komt door 15 € te vergoeden voor de dag licentie kosten. Hierdoor is het evenement laagdrempelig gemaakt voor iedereen die kennis wil maken met deze spectaculaire sport. Wel is het zaak om je dag licentie zelf aan te vragen bij de KNMV. De instructies kun je vinden op de site.

De baan wordt net als vorige jaren aangelegd in samenwerking met de gebroeders Kromhof.
Dit staat garant voor een uitdagende baan maar zeker geschikt voor alle nivo’s en leeftijden.
De layout v/d baan is te zien op de website van www.mcdewieke.nl.

Introductie scheiding

Ook dit jaar zal Ceriel Klein Kromhof (www.cerielmx.nl/) zelf deelnemen aan de wedstrijden in Westerhaar. Ceriel is op dit moment zeker 1 v/d snelste mannen in Nederland in de MX1 klasse. Natuurlijk zijn er ook vele andere regionale talenten, zoals bijvoorbeeld Robin Nijkamp/ Joey Bak/ en vele anderen, die zeker de strijd aan zullen gaan in Westerhaar om Ceriel in Twenterand te verslaan.

Verder zijn we in Westerhaar ook altijd verzekerd v/e hoog niveau bij de jeugd klassen.
In het verleden hebben we vele jeugd talenten zoals Luca Nijenhuis (65 cc Ned. kampioen), Youri van ’t Ende (85 cc Ned. Kampioen) Rick Elzinga (Ned. kampioen 85 cc) en Raivo Dankers (wereld kampioen 85 cc) aan het werk gezien. Dit zijn de toppers van nu in Nederland en Europa.

Al met al staat dit wederom garant voor spektakel en MotoCross op top niveau op deze unieke locatie in Westerhaar.

De inschrijving gaat dit jaar via voorinschrijving via de website en kosten bij voorinschrijving zijn 15 €.
http://www.mcdewieke.nl/index.php?page=nieuws-cross-event

Let op: Voorinschrijving is geopend t/m 1 september. Inschrijving na 1 september kan alleen bij voldoende plek (Vol = Vol) ’s morgens aan de baan. Kosten zijn dan 20 € ipv 15 € bij de voorinschrijving. Wil je verzekerd zijn v/e startplek en je eigen startnummer, meld je dan tijdig aan !

Voor verdere informatie en het laatste nieuws verwijzen we graag naar de website:
http://www.mcdewieke.nl/index.php?page=nieuws-cross-event

Tot zaterdag 3 september in Westerhaar !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier