Marino Barkel verovert Wereldrecord kloksimultaandammen

0
678

wr-poging-barkel-2011.jpgVriezenvener Marino Barkel, uitkomend voor Damclub Witte van Moort uit Westerhaar, heeft zaterdagmiddag 27 augustus beslag gelegd op het wereldrecord kloksimultaandammen.
In de bedrijfskantine van Metaalwarenindustrie Witte van Moort uit Vriezenveen nam Barkel het op tegen veertig tegenstanders. Barkel diende een score te behalen van minimaal 56 punten (70%).

Na drie kwartier spelen wist Barkel zijn eerste zege te boeken tegen Manuel Alberts uit Westerhaar. Gerrit Kooistra uit Enschede wist Barkel omstreeks drie uur zijn eerste puntje af te snoepen, tussenstand 13-01. In het vierde uur wist Barkel diverse partijen in winst om te zetten, ook moest hij zijn eerste verliespartij incasseren tegen Erik Eikenaar uit Nijverdal. In de tijdnoodfase was de spanning om te snijden.
Barkel had op diverse borden tijdnood, wat resulteerde in een verliespartij tegen jeugdspeler Nick Waterink uit Hoogeveen.

Introductie scheiding

Diverse partijen werden ondanks een betere stand voor Barkel remise gegeven om kloknederlagen te voorkomen. Toen éénmaal de tijdnoodfase voorbij was stond er een geruststellende tussenstand op de borden, 46-12. Met nog elf partijen te gaan diende Barkel nog tien punten te behalen. Adriaan Noppers uit Westerhaar wist te profiteren van een rekenfout van Barkel en kon twee punten bijschrijven. Vervolgens trakteerde André Nijmeijer uit Enschede Barkel op zijn vierde nederlaag. In de resterende partijen werden er echter geen fouten meer gemaakt door Barkel. Tegen Tonny Keizer uit Enschede behaalde hij het 56e punt en was het wereldrecord een feit!

Burgemeester Visser van de gemeente Twenterand kwam Barkel persoonlijk feliciteren met een grote bos bloemen voor het neerzetten van deze geweldige prestatie.
Uiteindelijk behaalde Barkel 21 overwinningen, speelde vijftien keer remise en verloor vier partijen. Dit resulteerde in een score van 57-23 en een percentage van ruim 70%.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier