Marino Barkel strijdt om Nationale titel, Leonie de Graag vierde bij de dames.

0
699

logo-WvM.jpgAfgelopen week is het Nederlands Kampioenschap dammen in Enschede begonnen. Voor damclub Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar speelt Marino Barkel mee. In de halve finale kon Marino niet bijgehouden worden door zijn concurrenten en wist hij zich als eerste te plaatsen. Deze vorm hoopte hij door te zetten tijdens dit toernooi.
Ondertussen zijn er vier wedstrijden gespeeld en wordt de dans geleid door Alexander Baljakin uit Huissen met 6 punten uit 4 wedstrijden. Marino staat met een heel aantal spelers op een gedeelde vierde plaats met 4 punten uit vier wedstrijden. Het NK zal nog tot en met volgend weekend duren.

Leonie de Graag heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap dames een vierde plaats gehaald. Na een slechte start van het toernooi wist de damster van Denk en Zet/Witte van Moort zich enigszins te herstellen, maar slaagde ze er niet in om een podiumplek af te dwingen. De titel ging dit jaar naar Heike Verheul, die een voordeelremise meer had dan Vitalia Doumesh. Jacqueline Schouten maakte het podium compleet.

Introductie scheiding

Ook werd het Overijssels Kampioenschap dit weekend voortgezet. Titelverdediger Gerbrand Hessing ging in de derde ronde onderuit tegen Peter Hoopman en kwam in de middagronde tot een remise tegen Gerwin Mollink. Yuen Wong staat nog steeds boven aan, voor Peter Hoopman en Gerbrand Hessing.
In de eerste klasse wist Mark Paters zijn beide partijen (ten koste van Roelof Schippers en Willem Fokkert) te winnen, waardoor hij op dit moment tweede staat, vlak achter koploper Koert Meuleman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier