Marino Barkel plaatst zich voor Nederlands Kampioenschap.

0
817

barkel.jpgMarino Barkel heeft zich als eerste van alle deelnemers weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap dammen. In een sterke poule wist de Vriezenveense dammer van damclub Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar een ronde voor het eind al voldoende afstand te nemen van zijn concurrenten waardoor hij zeker is van een finaleplaats.

Afgelopen zaterdag werden de 5e en 6e ronde gehouden. Door 3 overwinningen en een remise in de eerdere rondes had Marino al aangetoond in bloedvorm te zijn en dit hoopte hij afgelopen zaterdag door te zetten. In de ochtendronde speelde Marino tegen Henk de Witt. Hierin wist Marino de strategisch belangrijke centrumvelden in handen te krijgen en stond hij ogenschijnlijk beter. De Witt wist zich echter kranig te verdedigen waardoor Marino tekort kwam voor een overwinning en zich in een remise moest berusten. Ook Maarten Linssen, welke voorafgaand aan de zaterdag als enige Marino een beetje bij kon houden op gepaste afstand, kreeg in deze ronde pijnlijk het deksel op de neus van Utrechter Andrew Tjong A Ong. Hierdoor wist Marino alsnog een punt uit te lopen op zijn directe concurrentie.

In de middagronde speelde Marino tegen Linssen. Bij een punt wist Marino zich zeker van een plek in de finale waarin de beste 12 dammers mogen strijden om de nationale damtitel. Waar Marino druk zette op de stellingen van Linssen, wist deze zich goed te verweren waardoor de nederlaag van Linssen nooit in gevaar kwam.

Introductie scheiding

 Met deze puntendeling, en met nog een ronde te gaan, weet Marino zich als eerste van alle halve finalepoules te plaatsen. De laatste ronde zal voor Marino dus vooral om de sportieve eer gaan, terwijl tegenstander Maikel Palmans uit Hoogeveen bij een overwinning nog volop kans maakt op een finaleplek.

 

De overige spelers van damclub Witte van Moort weten in de halve finale geen potten te breken. Yuen Wong weet zijn slechte start in de halve finale niet meer te boven te komen en kan zich niet meer plaatsen voor de finale. Jan van Dijk begon voortreffend, maar ziet zich na zijn tweede nederlaag terug in de ranking op een onoverbrugbare afstand om zich nog te kunnen plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier