Marino Barkel op jacht naar wereldrecord!

0
764

simultaan_barkel_2009.05.16_048_1024x768_400

Tijdens het jubileumjaar van damclub Dez Witte van Moort in 2010, als de damclub 50 jaar bestaat, gaat Marino Barkel een gooi doen naar het wereldrecord kloksimultaan dammen, dat nu in handen is van de Kameroenees J.M. Ndjofang. Het record staat nu op 33 partijen met een scoringspercentage van 87,9%.
Ter voorbereiding hierop werd op zaterdag 16 mei een eerste oefenseance afgewerkt tegen 30 spelers, mede mogelijk gemaakt door Dijks Leijssen Advocaten uit Enschede.
Barkel ging voortvarend van start en reeg de ene naar de andere overwinning aaneen. De eerste tegenstoot kwam van Tomasz Miska, hij wist Barkel in een macro-eindspel te verrassen en won. Ook Niek Kloppenburg uit Westerhaar wist zijn partij om te zetten in winst. Verder waren er tien tegenstanders die Barkel op remise hielden. De overige 18 konden de handdoek in de ring werpen. De totaalscore werd 46-14, een percentage van 76,67 %. Voor een wereldrecord kloksimultaan dammen moet er minimaal een score worden behaald van 70%.
Voor Barkel, wiens bijnaam “Speedy Gonzalez” is vanwege zijn snelle spel, was het de eerste kloksimultaan tegen 30 tegenstanders. Barkel wist dan ook niet wat hem te wachten stond en ging de eerste dertig rondjes als een sneltrein langs de borden. Achteraf vond Barkel dat hij het wel rustiger aan had kunnen doen, aangezien hij op veel borden ruim in de tijd zat. De score had hierdoor wat hoger uit kunnen vallen zo meende hij. Over het geheel gezien was Barkel tevreden met zijn score van ruim 76%. In het najaar van 2009 wordt in een tweede oefenseance de lat wat hoger gelegd naar 32 partijen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier