Marino Barkel is zonder nederlaag toegedrongen tot de finale van het Nederlands Kampioenschap dammen

0
690

Barkel, dammer van Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar, had zich in de vorige ronden al weten te plaatsen en kon door zijn ruime voorsprong in de laatste ronde tegen Maikel Palmans uit Hoogeveen rustig aan doen. Daar Marino in de partij ogenschijnlijk iets beter stond, kon hij in remise berusten. Met 10 punten uit 7 wedstrijden wist hij hierdoor zijn koppositie te behouden, voor Maarten Linssen die op 2 punten achterstand tweede is geworden (en zich ook heeft geplaatst voor de nationale finale.

De overige dammers van DEZ/Witte van Moort konden geen potten breken in de halve finales. Yuen Wong verloor zijn laatste partij van Jos Stokkel en werd teleurstellend zevende. Jan van Dijk wilde na een teleurstellende vorige ronde nog het een en ander goed maken en wist zijn laatste partij in winst om te zetten. Hierdoor steeg van Dijk nog naar de vierde plek in zijn poule, maar zijn achterstand was zo groot geworden dat meedingen om een plek in de finale al niet meer realistisch was.

Met een Westerhaarse dammer in de nationale finale mag DEZ/Witte van Moort terug kijken op een geslaagde halve finale. De overige finaleplekken werden behaald door Frits Luteijn, talent Wouter Sipma, oud-WvM-spelers Ben Provoost en Jos Stokkel, Michiel Kroesbergen en Wouter Ludwig. Roel Boomstra, Alexander Baljakin en oud-WvM-speler Auke Scholma waren al geplaatst op basis van hun prestatie van vorig jaar. De finale zal later dit jaar gehouden worden in het stadhuis van Enschede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier