Marino Barkel en Lars Knol pakken Overijsselse Sneldamtitels

0
489

img-4250.jpgOp zaterdag 23 april werd het Overijssels sneldamkampioenschap gehouden. Voor het eerst in jaren werd het toernooi georganiseerd in Heino, waar Almelo in de afgelopen jaren het strijdtoneel was. Desondanks streden er in de drie categorieën in totaal 27 deelnemers om de Overijsselse sneldamtitel van 2016.

Met acht leden was Damclub Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar goed vertegenwoordigd op het kampioenschap. In de A-categorie speelden Gil Salomé, Marino Barkel en Gerbrand Hessing mee, Jeffrey Steen en Jeroen Schokker in de B-categorie en Lars Knol, Roelof Schippers en Willem Fokkert in categorie C. In Categorie C ging Lars Knol sterk van start met vier overwinningen op een rij. Na een remise tegen clubgenoot Roelof Schippers wist hij ook zijn andere partijen om te zetten in winst. Hierdoor wist hij alweer voor de derde keer de Overijsselse titel (na 2013 en 2014) voor zich op te eisen! Met deze prestatie heeft hij zich weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap, welke in juni gehouden zal worden in Utrecht.
Roelof Schippers werd na een barrage met clubgenoot Willem Fokkert 4e, hetgeen hem ook een startbewijs voor het NK heeft opgeleverd.

Introductie scheiding

In Categorie B werd het een spannende strijd. Jeffrey Steen bleef overwinningen boeken en wist daardoor op een gedeeld eerste plek te eindigen met Alie Beekman uit Hattemerbroek. Hoewel Jeffrey het eerste onderlinge duel wist te winnen, wist Alie de beslissende barrage in haar voordeel te beslissen en daardoor Overijssels kampioen te worden. Beide spelers zijn geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Jeroen Schokker begon voortvarend, maar had het geluk niet aan zijn zijde waardoor hij een NK plek mis liep en op een zesde plek eindigde.

Categorie A speelde een dubbele ronde. Witte van Moort-speler Marino Barkel ging voortvarend van start en kon alleen enigszins worden bijgehouden door clubgenoot Gil Salomé en Rick Hakvoort uit Hattemerbroek. Deze volgorde bleek uiteindelijk ook de einduitslag, waardoor beide WVM-spelers een NK-ticket hebben weten te veroveren. Gerbrand Hessing werd vierde en greep dus net naast een podiumplaats en een NK-ticket.

Met al deze prijzen kan terug gekeken worden op een succesvol toernooi waarbij er twee (bijna drie) Overijsselse titels werden gepakt. In juni zal blijken of deze vorm ook is doorgezet in de vorm van hoge klasseringen op het Nederlands Kampioen in Utrecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier