Margreet Nijboer neemt alleen genoegen met titel

0
661

WESTERHAAR – Korfbalvereniging SDO wil dit seizoen een dubbele overwinning.

De korfbalvereniging SDO gaat zowel in de zaal als op het veld aan de leiding in de competitie. Margreet Nijboer hoopt op een dubbele overwinning dit seizoen. Ze acht SDO beter dan medekoploper UNI uit Kloosterhaar. “Maar dat is meer een vechtploeg. SDO is dat veel minder”, vindt de 22-jarige SDO-speelster die al vanaf haar vijftiende deel uitmaakt van de hoofdmacht van de Westerhaarse ploeg. Toenmalig trainer Bertus Boshoeve haalde haar zeven jaar geleden bij het eerste team van de vereniging. Ze was daarmee onderdeel van een versnelde verjongingskuur bij SDO.

“Een aantal oudere speelsters stopte en jeugdspelers stroomden door. Zelf heb ik daar nooit een probleem mee gehad. Als jonge speelster heb ik toen veel geleerd bij het eerste.” Nijboer is inmiddels één van de belangrijkste speelsters bij de opmars van SDO.

De blessure van captain Niek Sportel, ook al een routinier in de nieuwe generatie, is een fikse tegenvaller voor de ploeg. De pas zestienjarige Brendan Stegehuis neemt de honneurs van Sportel waar. “En dat doet hij heel goed”, zegt Nijboer, “al mis je in deze spannende fase natuurlijk wel de routine van Niek.”

Het is ongemeen spannend in de vierde klasse F van de zaalcompetitie. SDO gaat samen met UNI aan de leiding. Nummer drie d`Ommerdieck kan een sleutelrol vervullen in de strijd om het kampioenschap. Die ploeg krijgt de twee koplopers nog als tegenstander. Morgen speelt UNI tegen de ploeg uit Nieuwleusen. “Dat lijkt me een overwinning te worden voor UNI. Daar gaat iedereen vanuit”, aldus Nijboer. Zelf moet ze wachten tot 29 maart, voordat er duidelijkheid ontstaat over het al dan niet spelen van een beslissingswedstrijd. “Dat heeft te maken met de korfballeague. Dat programma fietst erdoorheen. Maar drie weken wachten op je volgende en tevens laatste competitiewedstrijd is natuurlijk te lang. Daarvan baalt iedereen. Vergeet ook niet dat Kios`45 uit Sibculo eveneens een kanshebber is. Als UNI en wij niet gewoon onze wedstrijden winnen, dan komen d`Ommerdieck en Kios`45 in beeld.”

Volgens Nijboer is SDO aan de derde klasse toe. “We zullen niet direct voor de prijzen gaan, maar die derde klasse moeten we aankunnen. Ook op het veld, want SDO wil dit seizoen op twee fronten meedoen.”  (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier