Margreet de Jager bijna Vrijwilliger van het jaar 2011

0
977

de-genomineerden-gerhard-boes-margreet-de-jager-en-freddy-voerknecht-800x600.jpgOp donderdag 8 december werd Freddy Voerknecht uit Vriezenveen benoemd tot de ‘Vrijwilliger van het jaar 2011′ van de gemeente Twenterand. De heer Voerknecht is al 46 jaar actief als vrijwilliger bij diverse organisaties, zoals Vereniging Oud Vriezenveen en De Peddemorsboerderij. De feestelijke uitreiking van de Vrijwilligersprijs Twenterand 2011 vond plaats in zalencentrum Zandwijk in Vriezenveen. Naast de heer Voerknecht waren ook Margreet de Jager (vrijwilliger bij o.a. EHBO, afd. Westerhaar) en Gerhard Boes (vrijwilliger bij Vereniging Oud Vriezenveen) genomineerd. Mevrouw De Jager heeft de 2e prijs gewonnen en de heer Boes de 3e prijs.

Introductie scheiding

Alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente waren voor de feestelijke avond, die tevens werd georganiseerd als waardering voor al het werk dat door de vrijwilligers wordt verzet, uitgenodigd. Ruim 230 vrijwilligers hebben de feestelijke avond bijgewoond. Bij binnenkomst werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet door Theatergroep Lukraak. De foto’s die gemaakt zijn kunnen worden bekeken via www.vrijwilligerswerktwenterand.nl onder het kopje Vrijwilligersprijs 2011.

Naast de bekendmaking van de ‘Vrijwilliger van het jaar 2011′ werden ook de meer dan handen awards in de categorieën Innovatie, Verbinding en Passie uitgereikt.

De award Innovatie, voor vernieuwende activiteiten, werd gewonnen door de Stichting Twenterand Cultuur. De mensen van deze stichting hadden afgelopen jaar onder meer de Week van de Amateurkunst op poten gezet. De vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis, afd. Twenterand waren ook voorgedragen voor deze award.

De award Verbinding ging naar de Vrijwillige Taalcoaches in Twenterand. Zij namen ‘medelanders’ onder hun hoede om hen behalve de taal ook kennis te laten maken met de gemeente Twenterand. De vrijwilligers van het Hammer NES festival en de Stichting Jongerenwerk Den Ham waren ook voorgedragen.

De award Passie kwam terecht bij Stichting Maaltijd Voorziening Twenterand. In die categorie waren ook de Twenterandse vrijwilligers van de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel en de Vriezenveense zwemvrijwilligers van De Klup genomineerd. Bij de award passie ging het om de grote betrokkenheid van mensen bij het uitvoeren van een maatschappelijke taak.

Alle prijzen werden uitgereikt door wethouder Roel Koster, daarbij telkens geassisteerd door verschillende typetjes van Theatergroep Lukraak. Zo werd hij bij de uitreiking van de meer dan handen awards bijgestaan door verschillende enthousiaste vrijwilligers uit Europa. En bij de bekendmaking van de ‘Vrijwilliger van het jaar 2011′ werd de wethouder bijgestaan door niemand minder dan de koningin.

De landelijke kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet: Goed Geregeld! werd door Ellen Bloemhof van het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand uitgereikt aan Stichting Welzijn Twenterand. Deze onderscheiding wordt toegekend aan vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen die met hun vrijwilligersbeleid voldoen aan door Vereniging NOV gestelde kwaliteitscriteria. De onderscheiding is drie jaar geldig.

De uitreiking van de Vrijwilligersprijs Twenterand 2011 werd georganiseerd door de gemeente Twenterand en het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand, met bijdragen van de Rabobank Noord Twente en de Rabobank West Twente. Voor de titel ‘Vrijwilliger van het jaar 2011′ kwamen personen in aanmerking die zich in de ogen van de jury extra hebben ingespannen. Voor de meer dan handen awards was het bovendien mogelijk om een vrijwilligersorganisatie of een groep vrijwilligers voor te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier