Mantelzorgers Twenterand ontvangen attentie

0
813

005-kopie.jpgOnder het mom van ‘Wat een geluk dat u er bent!’ zijn op maandag 17 november de mantelzorgers in de gemeente Twenterand in het zonnetje gezet. Wethouder Binnenmars vindt het niet meer dan logisch dat de mantelzorgers deze waardering krijgen: “Het hele jaar door zetten deze mensen zich met ziel en zaligheid in voor hun naaste medemens, ik heb daar echt grote waardering voor. Het minste wat je dan kunt doen is ze op de dag van de mantelzorg een blijk van die waardering geven.”

Jaarlijks wordt er in november, op de Dag van de Mantelzorg, aandacht geschonken aan mantelzorgers. Elk jaar staat er op deze dag een thema centraal. Dit jaar is dat ‘allemaal verhalen’.

Attentie
Het Steunpunt Mantelzorg Twenterand organiseerde op 17 november vier gezellige contactmomenten voor mantelzorgers in de woonkernen van Twenterand. Vanmiddag in Den Ham, Vroomshoop en Westerhaar en vanavond vindt er nog één moment plaats in Vriezenveen. Onder het genot van een kop koffie met wat lekkers ontmoeten mantelzorgers elkaar en luisterden naar een kort verhaal. Daarnaast ontvingen zij een attentie als blijk van waardering voor wat zij met grote inzet voor hun naaste doen.

Mantelzorg
Mantelzorg is zorg die gegeven wordt aan een bekende uit de eigen omgeving, wanneer deze langdurig ziek of gehandicapt is. Mantelzorg is meer dan een eitje bakken of even de vuilniszak buiten zetten. Mantelzorg is zorg die minstens 8 uur per week tijd vraagt of langer dan drie maanden duurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier