‘Man bijt hond` bezoekt SWZT in De Klaampe

0
1083

10e_plaats_320x200_200Op 26 februari jl. heeft de Stichting voor welzijn en zorgvragen Twenterand (SWZT) het tweede Twenterand Koersbaltoernooi georganiseerd.
115 senioren, die bijna allemaal wekelijks het spel koersbal bedrijven vanuit SWZT, kwamen bijeen in de Klaampe in Westerhaar. Allen namen deel aan dit 2e Twenterand Koersbaltoernooi en er kan er maar een winnen en met de wisselbeker naar huis gaan.
Alle teams werden ingedeeld in een poule van 4 teams en zo moest iedereen 3 wedstrijden spelen in hun eigen poule. Daarna gingen de beste drie per poule door en werd er nog één wedstrijd gespeeld: de finaleronde.

Wethouder Binnenmars, met ouderenbeleid in zijn portefeuille, verrichte het openingswoord en voelde het sportieve, gedreven enthousiasme van de deelnemers al bij binnenkomst. Hij kwam graag terug om aan het einde van de middag de 1e prijs uit te reiken. Deze werd gewonnen door “Op Koers 1” uit Vroomshoop. Dit team ontving voor de 2e keer de wisselbeker, die vorig jaar geschonken werd door de Klaampe. Dit jaar slechts op één punt voorsprong van de groep “Smiet mar raak” uit Vroomshoop, die tweede werd. De groep “Op Koers 2” kwam als derde uit de bus deze middag.
Vanuit SWZT was er voor alle spelers van dit team een blijvende herinnering: een medaille met opdruk.( zie foto: 1e plaats).
Bovenal is het geweldig dat mensen bewegen: op alle leeftijden! Dat koersbal een sportactiviteit is voor nagenoeg alle senioren bewijst de volgende foto( foto: actie).
En vergeet het sociale gebeuren niet bij de koersbalgroepen. Dit was ook overduidelijk tijdens deze middag. “Erg gemoedelijk al die Twenteranders onder elkaar”!

Toch was er afgelopen donderdagmiddag iets heel bijzonders aan de hand. De NCRV kwam namelijk opnames maken voor de uitzending `Man bijt hond`. I.v.m. het 10-jarig bestaan van dit programma in 2009, zijn ze landelijk steeds op zoek naar ludieke activiteiten waarbij ze gaan voor de 10e plaats. Dat was voor dit koersbaltoernooi geen probleem, want er deden 16 teams mee en dus zeker een tiende plaats voor een koersbalteam.
Er werden gedurende de hele middag vele interviews afgenomen met de deelnemers, (de oudste deelnemer wordt zondag 83 jaar) en ook het wedstrijdsecretariaat ( o.a. met Herman en Johnny). De NCRV-medewerkers hebben zich vooraf goed verdiept in het spel koersbal, want er werd een paar dagen vooraf al gevraagd om een programmaboekje. De vele emotionele reacties van de fanatieke, sportieve spelers werden voor eeuwig vastgelegd op de camera.
Op donderdag 5 maart a.s. worden de opnames vertoond in het programma ‘Man bijt hond` en kan iedereen zien dat de groep “Westerhaar 2” de tiende prijs heeft behaald. Ze kregen een rozet, een fles champagne en een bos bloemen. (zie foto: 10e plaats)

Geniet nog even na van het tweede Twenterand Koersbaltoernooi via ‘Man bijt hond` op donderdag 5 maart a.s. vanaf 18.50 uur op NL. 2.

Ook geïnteresseerd geraakt in het spel? Kijk op www.zorginformatie.nu onder welzijnsactiviteiten óf informeer voor deelname bij de Stichting voor welzijn en zorgvragen Twenterand via één van de vier Zorginformatie●punten in de gemeente Twenterand.

1e_prijs_a_320x200_267 spelers_320x200_267

Voor meer foto`s kunt u kijken in het fotoalbum.