Man aangehouden voor mishandelen ambtenaar in functie

0
737

logo-Politie.jpgWesterhaar-Vriezenveensewijk, 23-04-2012 • Vrijdagmorgen 20 april werd op het woonerf van een 56-jarige inwoner van Westerhaar-Vriezenveensewijk een controle op het welzijn van de daar aanwezige dieren uitgevoerd. Tijdens deze controle reageerde de 56-jarige bewoner agressief en mishandelde hij een ambtenaar van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

Omstreeks 10.15 uur kwamen een agent van de Dierenpolitie en een ambtenaar van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op het woonerf van de 56-jarige man, aan de Sluiskade Noordzijde in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Introductie scheiding

Dit adres is in februari twee maal gecontroleerd. De bewoner is toen gewaarschuwd met betrekking tot de verzorging en huisvesting van de honden die op het woonerf verbleven. Vrijdagmorgen bleek de situatie op het erf niet verbeterd te zijn. Ook werd tijdens deze controle een inheemse egel aangetroffen, waarvan gevangenhouding strafbaar is. De agent deelde de 56-jarige bewoner mee dat proces-verbaal zou worden opgemaakt voor de verwaarlozing van de honden. Ook werd hem meegedeeld dat de egel in beslag zou worden genomen. De bewoner werd vervolgens erg agressief. Tijdens een worsteling die ontstond heeft de man de inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming mishandeld door hem in zijn gezicht te slaan. De man is vervolgens aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier