Machiel Weistra Nederlands Kampioen Junioren bij 40e organisatie damclub DEZ/Witte van Moort.

0
1984

Dinsdag 30 april begon voor de 40e keer het Nederlands Kampioenschap junioren in Westerhaar. Dit jaar gingen zeven finalisten de strijd met elkaar aan om de nieuwe kampioen te worden. Damclub Witte van Moort had alles goed geregeld om er een geslaagd toernooi van te maken.
Na 4 rondes gingen Berke Yigitturk aan kop met 2 punten voorsprong gevolgd door een groep van drie andere deelnemer: Machiel Weistra, Marco de Leeuw en debutant Jelle van der Eng. Johan Top, Hans Rinner en Bram Bekers kwamen niet zo lekker uit de startblokken en zouden in de laatste 3 rondes nog goede resultaten moeten krijgen om aan te kunnen sluiten.
Na de 6e ronde op vrijdag ochtend lagen Berke en Machiel ruim en kop met een voorsprong van minimaal 3 punten op de rest. Berke had 1 punt meer dan Machiel en moest dit in de laatste ronde proberen vast te houden. De strijd om de derde en vierde plek werd het erg spannend. Jelle en Marco lagen iets voor op Johan en Hans, waardoor er in de laatste ronde nog van alles kon gebeuren.
Voordat de laatste ronde op zaterdag werd gespeeld, was er eerst nog een sneldamtoernooi op vrijdag middag en ‘s avonds een Chinees buffet samen met alle gastgezinnen en vrijwilligers. Net als iedere dag dit toernooi waren alle deelnemers fanatiek tijdens de partij, maar na afloop maakten ze er met z’n alle een gezellige avond van.
Tijdens de laatste ronde wist Machiel via een slim offer Berke onderdruk te zetten en de partij te winnen. Hierdoor moest Berke genoegen nemen met de 2eplaats en werd Machiel junioren kampioen! Jelle deed goede zaken in de laatste ronde door van Hans te winnen, terwijl Marco gelijk speelde tegen Johan. Hierdoor ging Jelle er met de derde plek van door!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier