Maansverduistering boven Westerhaar-Vriezenveensewijk goed te zien.

0
714

img_3734__kopie_600In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 augustus 2008 vond een gedeeltelijke maansverduistering plaats. Bij heldere hemel was te zien hoe de maan voor een groot deel in de schaduw van de aarde verdween.

De verduistering begon zaterdagavond om 21.36 uur. De aarde schuift tussen de zon en de maan en de aardschaduw nam langzaam een steeds groter wordende hap uit de maan. Om 23.10 uur was de verduistering maximaal en bevond zich ruim tachtig procent van de maan in de aardschaduw. De maan straalt nog slechts met een zwakke, donkerrode gloed. Om 00.44 uur staat de maan weer vol aan de hemel.
Een maansverduistering doet zich voor tijdens volle maan wanneer de aarde tussen de zon en de maan in staat. Normaal weerkaatst de maan het zonlicht, maar tijdens een maansverduistering staat de maan in de schaduw van de aarde. Er is niet tijdens elke volle maan een verduistering te zien, omdat de baan van de maan ongeveer vijf graden helt ten opzichte van de baan waarin de aarde rond de zon draait. Alleen als beide banen elkaar kruisen is er een maansverduistering.

De foto`s staan in het fotoalbum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier